Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Преди обяд повече облаци ще има в Северна България, а след обяд - главно в планинските райони, където само на отделни места ще превали. В останалата, по-голяма част от страната, ще бъде слънчево. Северозападният вятър ще се ориентира от север-североизток, но ще бъде слаб. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

Облачно ще бъде сутринта по Черноморието, на отделни места с превалявания, но през деня и там ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 22 до 25°, температурата на морската вода е 21-23°, а вълнението на морето ще 2-3 бала, предава БНТ.

В планините след слънчевото утро, в следобедните часове ще се развива купеста облачност, в Рило-Родопската област - и купесто-дъждовна и на места там ще превали и прегърми. Дневните температури слабо ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 10°.

В четвъртък ще е предимно слънчево, на места със следобедни превалявания главно в планинските райони. В петък и през нощта срещу събота валежи и гръмотевици се очакват в западната половина от страната, а в събота – главно в Южна и Източна България. Има условия за градушки.

В неделя превалявания са възможни все още само в източните райони. Ще започне затопляне, което ще продължи и през новата седмица.