Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

През следващото денонощие времето ще се задържи предимно облачно. На много места ще има валежи в отделни райони интензивни и с гръмотевици. По-значителни количества ще има на места в Северна и Източна България. Това съобщи дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Христо Христов, цитиран от "Фокус".

Ще духа слаб до умерен, в източните райони временно силен север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София 21-22°. Атмосферното налягане още малко ще се повиши и ще доближи средното за месеца. Над Черноморието ще има значителна облачност, на много места с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.В планините ще бъде предимно облачно с валежи. Ще има и гръмотевици. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 10°.

През първите дни от новата седмица все още ще има валежи, но ще са на по-малко места и по-слаби; в понеделник главно в северните и планинските райони, а във вторник в Южна и Източна България. Вятърът ще остане със северна компонента. Температурите ще са с два-три градуса по-високи, максималните - между 24° и 29°. В сряда ще бъде предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност и изолирани краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.