Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГРАФИКА: НИМХ
ГРАФИКА: НИМХ

Високи за сезона останаха и днес температурите в страната, с изключение на морския бряг, където беше под 20 градуса, но в останалите райони температурите са от 23 до 28 градуса. Вятърът е от югоизток, но след полунощ ще се ориентира от северозапад, ще се усили, с него ще прониква по-студен въздух и максималните температури утре в повечето райони ще бъдат от 17° до 22°. През деня в много райони ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Остава повишена и вероятността за градушки.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за по-интензивни валежи и значителни количества е обявено в 12 области в страната.

Предимно слънчево ще е в крайните източни райони от страната. Вятърът ще е от северозапад, в Източна България, включително и по Черноморието – все още от югоизток, предава БНТ.

В планините през целия ден ще се задържи облачно, ще има и валежи, като границата между дъжд и сняг ще е на около 1800 м надморска височина. Ще духа умерен северозападен, по-високите и открити части - югозападен вятър.

И към времето на континента – дъжд ще вали на Пиренейския полуостров и Южна Франция. Над останалата част от Западна Европа на изток до Австрия ще бъде слънчево. Много слънчеви часове ще има и в Италия, докато на Балканите почти навсякъде ще бъде с валежи. Причината - студен атмосферен фронт, който преминава през полуострова.

И у нас през следващите дни захлаждането ще продължи. Ще има и слънчеви часове, но и валежи, с по-голяма вероятност в планинските райони. В неделя и понеделник следобедни превалявания ще има главно в Югозападна България, а максималните температури слабо ще повишат.