Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стара Велика България обхваща територии на днешна Украйна и по-късната Киевска Рус 

Според историци ние сме духовната родина на предците на днешните украинци и руснаци

Братя ли са украинците и руснаците? Защо външният министър на Украйна Дмитро Кулеба така остро реагира на думите на президента Радев, че братоубийствената война трябва да спре?

Веднага след това световноизвестният аниматор Теодор Ушев излезе с гневен коментар във фейсбук: "Ние сме истинските братя на украинските хора, защото сме живели на една земя, говорили сме един език, и най-вече - писали сме на една азбука, много

преди кирилицата да бъде измислена.”

"В нашите учебници по история съзнателно се замиташе в половин урок историята на "Велика България" - припомня номинираният за "Оскар" художник. - Тя свършваше със завета на хан Кубрат и притчата с пръчките. След това Аспарух идва на Дунава и започва отначало. Съзнателно се премълчаваше, че "България" съществува по земите на днешна Украйна чак до XIII век, че основава град Казан на Волга.

Столицата Фанагория е съществувала точно 5 века преди появата на бараките на Москва (която е била опожарявана 3 пъти от монголите през XII век, защото е била "крепост" от дърво). Че нашите предшественици са делили едни земи с Киевска Рус, живели сме заедно, а хан Кубрат е бил в съюз с Византия, опитвайки се да обедини племената и хуните между Азовско море, Черно Море и Волга.

И ако (п)Резидентът имаше грамотни съветници, те щяха да му кажат, че не руснаците са братя с украинците, а ние.

Руснаците са наследници на

Златната Орда и

на монголите

Не на Киевска Рус. Просто много им се е искало да бъдат образовани и богати като Киевска Рус и затова са си присвоили името. Както са си присвоили и нашата азбука по-късно. Дори старата "Магна България", която е била на мястото на днешните руски и украински земи, е съществувала по-дълго от Руската империя. За нашата България пък да не говорим."

Други историци твърдят, че Стара Велика България е истинската духовна родина на предците на днешните украинци и руснаци.

Каква е истината, кой на кого е брат и как е фалшифицирана историята ни, четете в интервюто с известния български историк и археолог и бивш зам.-кмет на София доц. д-р Тодор Чобанов.