Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев взе мярка за неотклонение ,,Парична гаранция” в размер на 1000 лв., по отношение на обвиняем за закана за убийство и за хулиганство. Съдът, не уважи искането на Районна прокуратура за вземане на най- тежката мярка за неотклонение - „Задържане под стража“.
По отношение на обвиняемия Х. Г. са повдигнати две обвинения, за това че на 10.01.2022 г., на ул. „Кулата“ в град Дупница се е заканил на Н. С. с престъпление против неговата личност, с убийство – с думите „Ти приключи, че те утепам“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Х. Г. е обвиняем и за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като е попречил на извършване на проверка на водач на лек автомобил и деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – служители на автопатрул.
Съдът счита, че е налице обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянията, както и, че има опасност да извърши престъпление, но че не е налице реална опасност да се укрие. Обвиняемият е самотен родител на едно дете и има постоянен адрес в Община Дупница. По време на съдебното заседание стана ясно, че обвиняемият е подавал сигнали срещу пострадалия полицейски служител.
Определението на РС – Дупница може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.