Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниела Райкова 

Снимка: Фейсбук
Даниела Райкова Снимка: Фейсбук

Починала е 51-годишната учителка, която бе простреляна след скандал от бившия си мъж в Лясковец. Това потвърдиха пред "24 часа" от МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Даниела Райкова е издъхнала тази сутрин в реанимацията, където 2 дни се бориха за живота й.

Жестоката трагедия разтресе Лясковец на 30 декември. Тогава багеристът Димитър простреля педагожката в къщата си и се самоуби със самоделна късоцевна пушка. Всичко се разиграло пред очите на 9-годишния внук на Димитър, отглеждан от дядо си.
До скоро двамата с Даниела живеели на семейни начала, но ревността на мъжа сложила край на взаимоотношенията им.
Драмата се разиграва около 20 часа, когато 51-годишната жена отишла да върне кучето на бившия си след раздялата им.
Двамата се скарали. Разгневеният мъж грабнал самоделката и стрелял. Прострелял жената в областта на корема. После отишъл до гаража за втори патрон, върнал се край окървавеното тяло на доскорошната си партньорката и се прострелял в гърдите. Издъхнал на място.
Около 20.20 ч. вечерта случаен минувач е подал сигнал, след като открил двамата пред жилището в локви кръв и в безпомощно състояние. Жената веднага е транспортирана до Спешно отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Медиците установили, че изстрелът е нанесъл поражения на далака, панкреаса и единия бъбрек, загубила е много кръв и има изходна рана на гърба. Още същата вечер и е направена сложна животоспасяваща операция. Пациентката бе настанена в реанимация в критично състояние и въпреки усилията на лекарите, не оцеля.
Новината за смъртта на Даниела, която е и обичан ръководител на театрален състав "Мелпомена", първо съобщиха във Фейсбук група на гр.Лясковец самодейците.