Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кооперацията на Петко Стрелеца, край която се разигра нова драма
Кооперацията на Петко Стрелеца, край която се разигра нова драма

Драмата се разиграла през две къщи от дома на Петко Стрелеца

9-годишното внуче на 53-годишния мъж, който застреля бившата си жена и се самоуби, е станало свидетел на разпрата им и е видяло кървавата драма, каза пред "24 часа" наблюдаващият прокурор по случая Мирослав Овчаров от Окръжната прокуратура в Търново.

"То е възприело събитията и как дядо му е отишъл до гаража за втори патрон. Заредил късоцевната самоделна пушка и се самопрострелял. Момчето е разпитано в синята стая в присъствието на психолог и баба му по майчина линия, за да се чувства спокойно", разказа прокурорът.  Детето живеело с дядо си, който работел като багерист и вече имал един развод зад гърба си. Майка му била в чужбина, а бащата също не полагал грижи. След случилото се бабата по майчина линия е пожелала да го вземе при себе си.

Двойката, потънала в кръв, била открита от случаен минувач, който първоначално чул два изстрела през малък интервал, но помислил, че са фойерверки. Като приближил обаче, останал ужасен и позвънил в полицията.

Злокобно съвпадение е, че къщата на драмата от ревност в Лясковец е на по-малко от 100 метра от дома на Петко Стрелеца. През 2014 г. при часове престрелка с отряда за борба с тероризма барикадиралият  се и въоръжен до зъби Петко Петков уби командоса Емил Шарков и рани тежко трима негови колеги. Така улица "Капитан Петко войвода" в центъра на града си спечели печална слава.

Засега досъдебното производство е образувано за опит за убийство, тъй като 51-годишната жена се бори за живота си в болницата във Велико Търново. В четвъртък вечерта и е направена сложна операция, изгубила е много кръв и състоянието й е критично.

Жестоката трагедия разтресе Лясковец около 20 часа в четвъртък, когато 51-годишната жена отишла да върне кучето на бившия си мъж след раздялата им. Двамата се скарали и разгневеният мъж грабнал самоделно огнестрелно оръжие и стрелял. Прострелял бившата си в областта на корема, след което сам се гръмнал в гърдите. Той е издъхнал на място.