Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно и ветровито. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, в източните райони ще е от север-североизток, съобщиха от НИМХ. През деня на места в Централна и Източна България ще има валежи предимно от сняг, в Горнотракийската низина - от дъжд, но до вечерта и там ще премине в сняг. Преобладаващите минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните ще са между 1 и 6 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца, предава БТА.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и с превалявания от дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 4 - 6 градуса. Температурата на морската вода е 9 - 11 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно и ветровито. Ще духа силен вятър от северната четвърт. На много места ще има валежи от сняг, по-значителни в Централна Стара планина, където ще има условия за преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 1 градус , на 2000 метра - около минус 7 градуса.

В събота от север ще нахлува студен въздух. Ще има значителна облачност, в Западна и Централна България ще превалява сняг. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните между 0 и 5 градуса. В неделя облачността времнно ще се разкъса, ще е почти без валежи. Минималните температури ще се понижат с 4-5 градуса, а дневните ще останат без съществена промяна.