Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Пиксабей
Снимка: Пиксабей

Дъжд по морето

Жълт код като предупреждение за потенциално опасно време заради снеговалежи е посочен за шест от 28-те области на страната на сайта на  Националния институт по метеорология и хидрология.

Според справката този код важи за Пазарджик, Сливен, Смолян, Кърджали, Пловдив и Стара Загора.

Очаква се през нощта срещу 14 декември и през деня да продължи да вали до обяд в Ихтиманска Средна гора и планинските райони на Родопите, в Предбалканските котловинни полета. Ще се натрупа снежна покривка 10-15 см в областите Сливен и Стара Загора.

Над страната ще е облачно.

В Източна България валежите ще са от дъжд.

В следобедните часове валежите над страната ще отслабват и до вечерта в повечето райони временно ще спрат. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър.

Минималните температури ще бъда между минус 1° и 4°, а максималните - между 1° и 6°.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. По планинските проходи ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще духа силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

До края на седмицата температурите ще са под обичайните и с малък дневен ход. До петък преобладаващите минимални ще са между минус 3° и 2°, максималните - най-често между 0° и 5°; в Горнотракийската низина и по Черноморието - с 2-3 градуса по-високи. Ще бъде предимно облачно, с валежи, в повечето райони - от сняг.