Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Турски гражданин е привлечен като обвиняем за контрабанда на златни накити за 101 056 лева през ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Случаят с водача на товарен автомобил Р. Я. /43 г./ е от 6 декември.

Тогава на пункта пристигнал камион със стока от Турция през България за Германия. Превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При последвалия личен преглед на водача в джобовете на дрехите му митническите служители открили 4 пакета. В тях били укрити 1263,21 грама златни накити - синджири, пръстени, медальони, колиета, обеци, закопчалки и гривни. Според експертизата на вещото лице, откритите ювелирни изделия са от 14-каратово злато и на обща стойност 101 056 лева.

Контрабандните златни накити са задържани, а по случая е образувано досъдебно производство. Шофьорът е привлечен към наказателна отговорност и спрямо него е взета мярка за неотклонение "Гаранция в пари", както и "Забрана за напускане пределите на Република България", уточниха от прокуратурата.