Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

През нощта на много места в северозападната половина от страната ще продължи да вали сняг, в останалите райони - дъжд, съобщиха от НИМХ. До сутринта валежите почти навсякъде ще спрат, най-късно в крайните североизточни райони. От югозапад облачността ще се разкъсва и над много райони ще намалява до предимно слънчево. Ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад, който до вечерта ще отслабне. Минималните температури ще бъдат от около минус 3 градуса в отделни котловинни полета в Западна България до 5-6 по Черноморието, максималните - предимно между 2 и 7 градуса, предава БТА.

Над Черноморието облачността ще е значителна и преди обяд на отделни места все още ще превалява дъжд. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър, който ще отслабва. Максимални температура на въздуха: 6-8 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините преди обяд времето ще бъде облачно с валежи от сняг, които ще спират. Облачността над масивите от Западна България бързо ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 1, на 2000 метра - минус 4 градуса.

В четвъртък сутринта ще е студено, с минимални температури на отделни места в Западна България, където ще бъде почти тихо, до минус 7, минус 9 градуса. В затворените котловини и в западния участък от поречието на Дунав ще има условия за мъгли. През деня вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се усили, повече в източната половина от страната; там и температурите ще се повишат по-чувствително. От запад ще се появи разкъсана облачност, отначало висока и средна, впоследствие ще се вплътни и снижи. През нощта срещу петък и в петък на много места от запад на изток ще има валежи от дъжд, по-съществени в Рило-Родопската област; възможно е и да прегърми. След обяд, отново от запад на изток облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще остане по-топло от обичайното за периода.