Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Близо 2300 парфюма и текстилни изделия с лого на световно известни марки задържаха митнически служители на пункта "Капитан Андреево", съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград. Стоките са били открити при проверки на пет автобуса през последната седмица на ноември.

При един от случаите на 22 ноември пътник в автобус по линията Истанбул-Букурещ декларирал, че пренася парфюми и текстилни изделия. При проверката митническите служители установяват, че пренасяната стока носи емблеми на световни марки. В багажното отделение са били открити 900 парфюма с логото на общо 10 световноизвестни марки. Освен тях инспекторите намерили още 153 текстилни изделия - якета и спортни комплекти с емблемите на известни брандове.

В следващите два дни в други четири автобуса с румънска и турски регистрации, влизащи в страната от Турция, при щателни митнически проверки са били открити общо 865 парфюма и тоалетни води и 334 дрехи с фигуративно и словестно изображение на известни марки.

Стоките са били задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Според статистиката на митницата, от началото на годината митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали близо 1 000 000 артикула, по-голяма част от които парфюми и текстилни изделия със знаци на регистрирани търговски марки.