Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Починалата от COVID родилка е забременяла след дълги инвитро процедури. Свекърва й също станала жертва на COVID Кметът на село Градец Веселин Урумов Кадър: бТВ

28-годишната родилката, която почина от COVID-19 в Сливен и загуби и близнаците си, е забременяла след дълги инвитро процедури, разкри кметът на село Градец Веселин Урумов.

Само в нейното семейство коронавирусът отнема общо четири живота – от заразата умира и нейната свекърва.

Жената проявява симптоми на COVID-19 след свекърва си и е откарана в болница. Тя твърдо отказва да бъде хоспитализирана и се прибира у дома.

Там тя се влошава и отново е закарана в болница, където вече е хоспитализирана в тежко състояние, разказва бТВ.

Лекарите правят спешно цезарово сечение, но бебета са с тегло 500 грама всяко и не оцеляват. Жената също умира от COVID-19.

„Ситуацията в Градец е много сериозна. Има недоверие в хората, те не вярват в болестта. Аз за тяхно добро съм направил зелен коридор за ваксинация, но от всички жители само аз съм ваксиниран“, обясни кметът на селото Веселин Урумов.

По думите му ситуацията в селото е сложна – увеличават се болните и смъртните случаи. Урумов каза, че всеки, който иска да се ваксинира, да отиде в кметството и ще бъде организиран зелен коридор.