Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРОФ. ИВО ХРИСТОВ
ПРОФ. ИВО ХРИСТОВ

Един от емблематичните депутати на БСП в последните три парламента проф. Иво Христов се отказва напълно от участие в изборите.

Това обяви той на страницата си във фейсбук, след като по-рано днес стана ясно, че вече няма да води пловдивската листа на БСП. Вместо Христов там за водач бе сложен зам.-председателят на партията Кристиян Вигенин.

"Уважаеми колеги и приятели. Все някога този момент щеше да дойде. Взех решение да прекратя моята депутатска дейност. За да остана верен на себе си... Живот, смисъл и каузи има и отвъд депутатството. Другото е суета", написа Христов във фейсбук тази вечер.

През 2017 г. проф. Христов предизвика скандал с фразата си, че 80 процента от българите са дебили. Те бяха казани пред социалисти в Раднево в защита на твърдение на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, че българския народ не е спасил своите евреиски сънародници през Втората световна война. А това било направено от Съветската армия. Проф. Христов пък обясни, че 80 процента от българите са дебилни и не могат да се подпишат и заради това не могли да направят подписка за защита на евреите.