Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

На 17.09.2021 г. Върховният касационен съд остави в сила осъдителни присъди по обвинителен акт на Специализираната прокуратура за ръководство и участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на ВКС.

През 2014 г. Специализираната прокуратура предаде на съд ръководител и участници в организирана престъпна група за разпространение на високорискови наркотични вещества – хероин, амфетамини и марихуана. Престъпната група е действала на територията на гр. София и област Бургас. Специализираният наказателен съд е признал за виновни ръководителя и участниците на престъпната група за престъпление по чл. 321, ал. 3, т. 1 и т. 2 във вр. с ал. 1 и ал. 2 от НК и за разпространение на високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал. 2, т. 1 от НК. Осъдителната присъда е потвърдена от Апелативния специализиран наказателен съд.

Върховният касационен съд остави в сила осъдителните присъди. На ръководителя на организираната престъпна група е наложено ефективно наказание лишаване от свобода за срок от 7 години, а на участниците - ефективно наказание лишаване от свобода в размер от 5 до 3 години и глоба в размер на по 20 000 лева.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.