Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

70 акта за една нощ съставила полиция и РЗИ след проверки за спазване на противоепидемичните мерки

На полицейски терор са били подложени в съботната вечер клиенти, собственици и управители на заведения в Благоевград. За това алармират членове на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, като изпращат клип за доказателство.

"При нас в Благоевград е тежко. Излизат десетки полицаи в петък и събота. Имаше акция този уикенд - НАП, полиция, инспекция по труда, митници, пожарна, общинска полиция. Ходят нощно време по улиците на Благоевград, бият хората и ги арестуват. Има вечерен час според тях и след 23:00 да няма никой по улиците. Спират музиката на заведение, което работи след 23 ч, пишат актове на всички клиенти и ги гонят. Докато не си тръгнат всички, полицията стои вътре", споделя колегата, изпратил ни клипа, който към момента предпочита да остане в анонимност.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България и членовете ни обявиха „гражданско неподчинение“ срещу неефективните и дискриминационни марки за борба с COVID-19. Ние сме готови да понесем нашата отговорност, но полицейският произвол срещу български предприемачи и клиенти на заведенията няма да търпим и да приемем, казват от браншовите сдружения. 

"Искаме незабавното дисциплинарно уволнение на „временно преназначения на длъжността директор на ОДМВР – Благоевград“ старши комисар Георги Кандев и дисциплинарни наказания за всички намесени.
Адвокатите, които работят с Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България вече подготвят искове срещу отговорните лица. Ще продължим да пазим правата си и няма да позволим гавра с бизнеса ни, препитанието на нашите служители и клиентите ни!", казват от сдружението. 

Близо 70 акта са съставени в Благоевград при проверки на полицията и Регионалната здравна инспекция за спазването на противоепидемичните мерки, информира БТА.

Проверките са извършени вечерта в събота срещу неделя в три обекта и са съставени 69 акта за установено административно нарушение.

От полицията в Благоевград съобщават, че по време на проверките е поискан документ за самоличност на гражданин във видимо нетрезво състояние, който е проявил неуважение към полицай и не е изпълнил разпореждане. За кратко мъжът е задържан и са му съставени акт по Закона за МВР и акт по Закона за здравето, след което е освободен.