Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдят изоставен мъж, разпространил порно снимки и видео с бившата си любима

Мъж е предаден на съд за създаване на порнографски материал

Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу А.К. и предстои насрочване на делото.

През 2014 г. обвиняемият А.К. започнал връзка с жена, с която заживели заедно. Отношенията им продължили до м. октомври 2018 г. През това време мъжът нееднократно я снимал в интимни сцени с мобилен телефон, въпреки нежеланието й за това.

След приключването на връзката жената напуснала жилището му. Не след дълго А.К. започнал непрекъснато да й звъни с искане да се видят. Продължил да я притеснява, като идвал на работното й място, заплашвал с отнемане на детето й от социалните служби.

Отказът на пострадалата да се подчини на обвиняемия го мотивирал да й отмъсти. Той лично създал 17 броя снимки и видеоклипове с порнографски материал, визуализиращи него и жената. След това А.К. го записал на СД – диск, който впоследствие бил открит в пощенската кутия на семейството на бившия съпруг на жената. Освен това в същия жилищен блок били разпространени разпечатки на цветни снимки – фотоколажи с надпис, съдържащи телефонен номер и имената на пострадалата. За случилото се бил подаден сигнал до полицията.

С действията си обвиняемият осъществил състав на престъплението – създаване на порнографски материал, с което причинил неимуществени вреди на пострадалата.