Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Според момичето е замесен основният заподозрян за екзекуцията на Юмер

"Ще вложа цялата си енергия, за да открия трупа на майка ми. Ще докажа, че бургаският брокер на недвижими имоти Станимир Рагевски, който е основен заподозрян за жестокото убийство на Юмер Мехмед, има пръст и в случилото се с моята роднина. Научих, че свидетелят по делото Деян Дичев е признал, че двамата имат общо с изчезването и вероятното убийство на мама. Деян обаче го пуснаха бързо въпреки самопризнанията, които, изглежда, не са достатъчни, щом няма тяло. Чадъри, безнаказаност, корупция. Задействала съм нещата, за да има адекватно разследване. Разказала съм и за укриването на важни доказателства, които да помогнат за намирането на трупа. Няма да спра да се боря."

Това разказва Християна Радоева - дъщеря на изчезналата бургазлийка Теодора Бахлова. Според момичето откриването на разчленения труп на Юмер ще доведе и до намирането на майка й, защото "изпаряванията" и на двамата били свързани. Общото било, че един и същи човек е замесен в станалото с тях.

"Също и че изчезнаха по абсолютно идентичен начин - обяснява Християна. - Мотивът също е еднакъв. Двамата са вярвали, че познанството им със Станимир Рагевски ще им донесе финансова облага. Мога да кажа, че същият човек е бил най-близкият приятел на майка ми, в кавички, разбира се, с когото е комуникирала последно, преди да се изгубят следите й. След като тя изчезна, той забрави за нашето съществуване. Потърси ме две седмици по-късно, за да ми държи сметка за нейните лични финанси, с които вече аз разполагах. Двамата имаха и общи бизнес взаимоотношения, от които с мама бяхме ощетени."

Според адвокатите на Станимир Рагевски - Ваня Радиева и Живко Нейчев, мъжът категорично нямал общо със случилото се с Теодора Бахлова. "168 часа" направи опит да разговаря с тях, но без успех. От медията оставаме отворени за коментар по повод на твърденията на дъщерята на жената, че именно предприемачът, когото представляват в съда, има ключова роля в случилото се с нейната майка.

"От десет месеца насам не съм спала нормално и не спирам да я търся, а сега, когато разбрах, че няма да я видя жива, съм способна да обърна света, за да намеря поне тялото й и да си я погреба - казва още момичето. - Ще съсипя нейните убийци, дори ще спя пред дирекцията на полицията, за да накарам властите да действат и да си свършат работата така, както трябва. Ако това не се случи, съм длъжна да споделя неща, които ще шокират много хора. Ще разкрия кой кога ми е звънял и ми е казвал да си мълча и да не говоря повече по случая. Написала съм го и в жалбата си към вътрешното министерство. Ако сега нещо се случи с мен или с имуществото ми по какъвто и да е начин, ще бъдат отговорни полицаите, които прикриват изчезването на майка ми. Разбрах, че е имало хора от системата, които са съветвали дори медиите да не се занимават със станалото."

Дъщерята на Теодора е сигурна, че в най-близко бъдеще мистерията около нейната майка ще бъде разплетена. Още в първите дни след изчезването на Бахлова Християна бе убедена, че тя е станала жертва на отвличане.

"Не се е самоубила, нито се е укрила - твърдеше още тогава момичето. - Сигурна съм, защото тя обичаше живота. Обичаше и хората, за които се грижеше - мен и баба. Цял живот се бореше за нас. Не е посегнала на себе си. Ако го беше направила, нямаше да ми отдели цели 40 минути в същия ден, в който изчезна, сутринта, за да ми говори за нещата, които тепърва ще гради с толкова любов. Правехме ремонт, беше толкова щастлива. Не би ми причинила това. Медиите продължават да разпространяват измислицата, че се е укрила заради дългове, кредити и ипотеки. Тя наистина имаше дългове от десет години, но на тях дори им изтече давността. Те бяха към банки, а не към физическо лице, за да имаме притеснение. За десет години смятам, че можеше да се укрие многократно, но не го е направила никога досега. Връщаше всичко в срокове. Работеше и изкарваше пари, за да можем да живеем достойно."

Християна припомня и един от плановете на майка й, който бил да заживее за постоянно зад граница.

"Тя искаше да отпътува за Великобритания, където работеше от няколко години - разказва Радоева. - Идеята й беше да актуализира документите си и да приключи с няколко други задачи, а след това да се върне там. Пътуването не я притесняваше по никакъв начин. Тогава ми каза, че ще ми остави баба да се грижа за нея, докато се върне, а след това ще си я вземе.

Не ми е споделяла да е имала проблеми с някого в Англия. Говорехме си ги тези неща, не е споменавала за такъв човек, за да мисля, че онова обаждане преди изчезването й е дошло от Острова. Тя се чувстваше добре във Великобритания и с право не желаеше да се прибира в милата ни родина. Мечтаеше да се установи и да живее в чужбина. Ако го беше направила, към днешна дата сигурно щеше да е жива и здрава, а аз щях да мога да я прегърна. Липсва ми ужасно много. Всеки ден мисля за нея и това никога няма да спре. До сетния си дъх ще я обичам”

Още в първия ден, в който Християна сподели съмненията си, че предприемачът може да има пръст в станалото с нейната майка, във фейсбук бе създадена групата "Да открием Теодора Бахлова!". До момента в нея членуват близо 1400 души. Всички те призовават институциите да разпитат с детектор на лъжата Рагевски и свидетеля по делото Деян Дичев. Хората очакват до няколко месеца да стане абсолютно ясно какво се е случило с брокерката.