Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Възползвал се е от нея на частен карибски остров и в Манхатън

Под ударите на законите преди дни попадна и херцогът на Йорк принц Андрю. В САЩ срещу него вече е образувано дело за сексуално насилие след подадена жалба от Вирджиния Робъртс Джуфър. Тя твърди, че била нападната от сина на кралица Елизабет II, след като попаднала в дома на неговия близък приятел Джефри Епстайн. По онова време била непълнолетна, но от нея се възползвали и други познати на магната.

По думите й всичко се случило между 1999 и 2002 година, когато я принудили да бъде интимна с кралската особа в Лондон както на частен карибски остров, така и в имение в Манхатън.

"Ако не беше взела мерки сега, щеше да му позволи да избяга от всякаква отговорност за действията си - обясни нейният адвокат Дейвид Бойс пред ABC News. - Вирджиния се ангажира да предотврати ситуации, в които богатите и могъщи хора избягват всякаква отговорност за действията си."

От

Бъкингамския дворец побързаха

да отрекат твърденията

на жената.

"Категорично е отхвърлено, че херцогът на Йорк е имал някаква форма на сексуален контакт или връзка с Вирджиния Робъртс - казват в изявление пред CNN оттам. - Всяко твърдение за обратното е невярно и неоснователно."

Същата позиция сподели и самият Андрю. Още в края на 2019 г. пред BBC Newsnight той каза, че никога не е бил интимен с нея.

"Дори не си спомням някога да съм се срещал с нея - допълни той. - Има редица грешни неща. Мога да ви кажа, че никога не се е случвало да я докосна."

Принцът обаче не отрича познанството си с Епстайн. Оказва се, че той не е единственият човек на висока позиция, който е бил приятел с мултимилионера. За бившия американски президент Доналд Тръмп също се твърди, че е летял със самолета на финансиста, който пък бил член на частния му клуб Mar-a-Lago.

През 2002 г. самият Тръмп публично обяви, че Епстайн бил "фантастичен човек". Малко след като последваха разкритията за неговите влечения, експрезидентът се дистанцира.

"Никога не съм му бил фен", обясни той, допълвайки, че веднъж дори се случило да го изхвърли от клуба си заради сексуално посегателство над момиче.

Сред другите "силни" познанства на Епстайн се нарежда и това с Бил Клинтън. По информация на американски медии той неведнъж е летял с частния самолет на богаташа. Някои от тях пишат, че се е качвал на машината над 20 пъти.

"Полетите бяха много по-малко - контрира Клинтън. - Повече от десет години не съм говорил с Епстайн и не знам нищо за неговите ужасни престъпления."