Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

Инвестиция, насочена върху по-доброто съхранение на млякото

Инвестиция от 500 000 евро прави пловдивският бизнесмен Димитър Маджаров в нова линия за производство на прясно мляко.

По-качествено охлаждане за прясно мляко Маджаров

Средствата са вложени в инсталация за ледена вода за охлаждане и автоматизирана линия за бутилиране. В продължение на две години фирмата „Димитър Маджаров-2“ проучва потребителски вкусове, прави тестове и организира процеса на производство, качествено охлаждане и съхранение.

Четири вида здравословно прясно мляко с марката са вече във всички вериги и в по-големите магазини: краве - с масленост от 3.6%, 2.00%, 4.5%, и био - с 3.7% масленост. Производителността е пет хиляди литра на час. Очакванията на бизнесмена са, че новата линия ще доведе до ръст на приходите между 2% и 5% през 2021 г.

Автоматизирана българска линия за бутилиране

Суровината за всички млечни продукти на бранда е 100% българска. Използва се само сурово мляко от избрани доставчици, което отговаря на най-високите изисквания за качество и хигиена. Технологията е класическа пастьоризация, при която се унищожават патогенните и се запазват полезните качества. Не се добавят никакви изкуствени протеини, сухи или кондензирани продукти и консерванти. В новия био продукт се влага българско мляко от контролирана ферма, където животните се хранят на свободна паша поне 9 месеца годишно в екологично чист район. Прясното може да се заквасва с българска закваска от кисело мляко по БДС стандарт.

Преди две години бизнесменът Димитър Маджаров инвестира около 2 млн. лв. в разширяване на производствената листа. През 2018 г. фирмата навлиза в сегмента на млечните биопродукти, като предлага кисело мляко, сирене, кашкавал, извара, сметана и катък от сертифицирано биопроизводство. През 2019 г. поставя началото на серия млечни продукти My BifiPro, които помагат на стомашно-чревния тракт и имунитета. От създаването на фирмата до ден днешен бизнесменът Димитър Маджаров непрекъснато инвестира в нови производствени линии, технологии за съхранение и опаковане, разширяване на капацитет, модернизация. Бизнесменът планира и инвестиции в нова сграда с цех за сирене, нови разфасовки и опаковки.

Кравето сирене, кашкавалът по БДС стандарт и киселото мляко с марката Димитър Маджаров отдавна са станали нарицателни имена. Във всички тях се използва само българска закваска с Lactobacillus Bulgaricus. Най-търсени извън България са кравето и овче сирене, кравето кисело мляко, кашкавалът. „Всяка година износът на млечни продукти бележи ръст, като през последните 3 години нараства търсенето на бели саламурени сирена от овче и козе мляко. В близко бъдеще планираме износ за Европа и Азия на пресните млека“, споделя бизнесменът.

„Димитър Маджаров-2“ е създадена преди 30 години. Фирмата има две подразделения – за колбаси и месни деликатеси, и за млечни продукти. Производството на млечни продукти започва още през далечната 1998 г.