Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любляна, Словения. Снимка: Пиксабей
Любляна, Словения. Снимка: Пиксабей

Словенското правителство е отменило изискването си за представяне на COVID-удостоверения и тестване два пъти седмично за пътуващите от чужбина работници в словенски предприятия, при условие че живеят в страна от Шенгенското пространство и имат местожителство, отдалечено най-много на 10 километра от границата, съобщава БТА.

Преминаването на границата въз основа на ковид-удостоверения или тестове бе въведено по-рано този месец, като с него бяха уеднаквени изискванията за преминаване на словенската граница за гражданите на всички страни. За всички останали пътници при влизане в страната остават в сила изискванията да представят доказателство за прекаран коронавирус, за отрицателен тест или за ваксинация, в противен случай са задължени да останат в 10-дневна карантина.

Словенското правителство също така е решило организаторите на големи събирания като концерти и спортни събития и собствениците на заведения да проверяват чрез специално приложение дали посетителите им са преболедували, ваксинирани или имат отрицателен тест.