Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: depositphotos.com
Източник: depositphotos.com

Ако кожата ви е чувствителна и лесно изгаряте под слънчевите лъчи, вероятно сте се запасили с различни успокояващи продукти у дома. Една от най-популярните съставки напоследък - алое вера, обезателно облекчава болката и намалява зачервяването, но ако нямате под ръка или търсите нещо по-различно, вижте други известни и не толкова методи, които сме избрали за вас.

Хамамелис

Той има противовъзпалителни свойства и това го прави добър помощник при раздразнение на кожата. Можете да напръскате директно тялото или да направите студен компрес с вода и хидролат от хамамелис върху най-засегнатата зона. 

Хиалуронова киселина

Небезизвестната, любима съставка на кожата. Но знаехте ли, че нейните силно хидратиращи качества могат да помогнат и при слънчево изгаряне? Тя подпомага свързването на влагата в епидермиса, който определено е дехидратиран след цял ден на плажа, независимо дали е претърпял изгаряне или не. 

Зелен чай

Това е друга съставка със силни противовъзпалителни свойства. Можете да прилагате като компрес или да се спрете на продукт с нейното съдържание - разнообразието на https://makeup.bg/ определено ще ви помогне при избора. Зеленият чай е богат и на антиоксиданти, които ще се погрижат за възстановяване на увредената кожа.

Източник: depositphotos.com
Източник: depositphotos.com

Кисело мляко/йогурт

Може би много от вас знаят от роднини и близки, че киселото мляко върши чудеса при слънчево изгаряне - освен това често го имаме под ръка в хладилника. Млечната киселина и пробиотиците, които съдържа, понижават чувствителността и зачервяването, като същевременно “издърпват” топлината. Изборът е изцяло ваш, можете да нанесете директно от кофичката, но ако не си падате по усещането, което оставя след себе си върху тялото, можете да се запасите с продукт, който съдържа съставката.

Не забравяйте, че след плаж, най-важно е взимането на хладен/студен душ - колкото по-топла е водата, толкова повече се увеличава и температурата на кожата. След като излезете, нежно подсушете с кърпа и потупващи движения, но оставете тялото леко влажно, за да поеме необходимата му влага. Накрая нанесете лосион, който да я задържи за по-дълго и да предотврати беленето.