Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ВАЛЕНТИНА МАДЖАРОВА
ВАЛЕНТИНА МАДЖАРОВА

"Искането за отстраняване на главния прокурор е политическо и няма основания за това по мотивите в предложението на правосъдния министър. Едно от основанията е нахлуване в президентството, но такова не е имало", обясни на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова и посочи, че административният секретар на президентството Димитър Стоянов лично е поканил прокурорите в сградата на 9 юли м.г., когато беше проведена акцията срещу съветниците на Румен Радев, след което започнаха протестите. 

Разследването за къщата в Барселона продължава, каза  Маджарова. Досъдебното производство е за пране на пари и се събират доказателства. По него няма повдигнати обвинения. Бившият премиер Бойко Борисов е дал обяснения по случая, но по време на предварителната проверка.

Тя посочи, че Специаилзираната прокуратура работи успешно по корупционни дела и даде пример с присъдите за Иванчева и Румен Овчаров на две инстанции, по които предстои разглеждане на Върховния касационен съд. През 2020 г. разследванията за корупция са 274, а предадените на съд са 56.