Днешните богати са много по-богати

09.09.2018;

Днешните богати са много по-богати - така бизнесменът Красимир Стойчев, един от членовете на някогашния Г-13, клуба на едрите бизнесмени, отговори на въпрос по Би Ти Ви за сравнение със зората на демокрацията. Очевидно България върви нагоре, това са 30 години, икономиката е много по-голяма, обясни Стойчев.

"Познавам Ветко Арабаджиев от много години, г-н Миню Стайков никога в живота си не съм го виждал. Ветко Арабаджиев има много успешен хотелиерски бизнес. Да почнеш от 1 хотел и да направиш малка империя от 10 хотела, не е лесно. Много хора станаха собственици на хотели, защото в средата на 90-те години големите туроператори даваха пари на хората, които искаха да построят или да купят хотел и в замяна на това изкупуваха голяма част от леглата за дълги години. Ако в момента атакуват Арабаджиев, по-скоро може би е свързано със захарния завод, който той притежава". Това заяви Красимир Стойчев по повод .

"Защо едновременно се атакуват две богати фамилии? Моето лично мнение е промяната в поколенията. Има хора на 30-40 години в прокуратурата, ДАНС, следствие, МВР, които не помнят какво е било, не са свързани с корупционни практики, имат малко по-достойна заплата, искат България да живее по-добре. Те са по-млади и технологично по-образовани", каза Красимир Стойчев.

Трябва максимално бързо да се въвеждат технологиите, свързани с превенции на престъпността, каза Стойчев. Според него трябва да има първи зам.-министър на МВР - експерт по големи масиви от данни.

Още от Коментари

"В ЕС сме за пари, а не за демокрация."

"В ЕС сме за пари, а не за демокрация." Шофьор на ЦК на БКП *От

В Македония има повече демокрация, по-малко страх и по-свободен дебат, отколкото у нас

Прекарах шест дни в Македония и имах възможност да гледам поредица от предавания по различни ТВ канали. Впечатлението ми е, че електронните медии в съседната ни страна са доста по-свободни от нашите.

Парите за пенсии не стигат, защото у нас има твърде много милионери

Парите за пенсии не стигат, не защото в държавата има твърде много пенсионери, а защото в държавата има твърде много милионери. Иво Сиромахов във

Властелинът на професорите

Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан,

Извинявайте, че не се съобразихме с академичните и човешки норми - свалихме клипа

Здравейте, искам да се извиня на всички, които се чувстват засегнати от нашия клип. Съжалявам, че не съобразих, че клипът не отговаря на определени академични и човешки норми,

Хленч по български

Добре, искате оставка на правителството... Но какво предлагате. Искате увеличение на заплатите и намаляване цената на горивата. Заплатата може да си я създадете сами - с повече инициативност.

Добрите трябва да се търсим и да се организираме

Преди няколко дни, решихме и пуснахме в ФБ един текст платен, за да достигне до повече читатели. В началото имаше коментари, повечето позитивни. В един момент,

Менда Стоянова: Цената на "Гражданската отговорност" няма нужда да се повишава (Видео)

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова с извънредно изявление в Народното събрание. "Гражданската отговорност" няма нужда да се повишава, за това остава същата, заяви тя.

Цветанов: Президентът прави внушения, които не му правят чест

Президентът прави такива внушения, които не му правят чест. Това заяви пред Би Ти Ви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Високите цени на горивата зависят ли от

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.