Извънземни или супернапреднала древна цивилизация изгражда Пума Пунку

03.09.2018;

Пума Пунку в Боливия е една от най-големите световни загадки. Досега археолози, историци и учени правят различни изследвания, за да установят дали невероятният храм и бетонните блокове са плод на супернапреднала древна цивилизация или местните са получили извънземна помощ.

Рйонът е югоизточно от езерото Титикака в Андите, на 3660 м височина и е бил обитаван от инките.

Всеки един от каменните блокове тежи средно между 100 и 150 тона - дължината им е около 8 метра, а широчината - 5-6 м. Странното е, че са рязани с хирургическа точност, все едно са използвани най-съвременни технологии, което за древността е било невъзможно.

Как е постигната гладкостта им, също е голяма загадка.

Още по-странно е как са пренасяни огромните бетонни късове, тъй като каменоломната е на 15-ина километра от храма.

Учените все още разсъждават и каква е целта на изрязана вертикална линия в лявата страна, широка около 6 мм с дупки през определен интервал.

Но най-интересното е, че блоковете са рязани така, че да могат перфектно да се сглобавят, образувайки идеалната мозайка.

Датировката също не е сигурна. Според астрономи градежът би трябвало да е в периода 536-600 година преди Христа. Разбира се ако целта на древните е била да го ориентират спрямо тогавашното разположение на земната ос.

Още от Мистерии

Неизвестните чудотворни икони, които изцеляват. Благодарение на Богородица много жени раждат, въпреки че медицината не им дава шанс

l Божията майка спасява 6-годишно момиче от операция на сърцето l Момче се разминава с тежка операция след молитва пред св. Мина Кои са по-неизвестните чудотворни икони у нас,

Намериха съкровище от 19 век в Плевенския затвор

Намереното днес съкровище на територията на земеделски земи в Плевенския затвор е значително по рода си за периода на 19 век. Това заяви за БТА д-р Володя Попов - директор на Регионалния исторически

Археолог разплита 60-годишната мистерия около Хотнишкото съкровище

Очевидци си спомнят, че милиционери ходели от къща на къща, за да търсят безценните артефакти на 7 хил. години Част от популярното златно съкровище от Хотница може да е изчезнала още през 1957 г.

Компютър предрече краят на цивилизацията. Най-кардиналните изменения ще настъпят през 2020 г.

Апокалиптична картина за бъдещето на човешката цивилизация успя да обрисува компютъра програма. Технологията предсказа, че до няколко десетилетия светът вече няма да е такъв,

Археолог на Хитлер краде скъпоценностите на Кубрат

Главният идеолог на нацизма Алфред Розенберг взема част от съкровището от Малая Перешчепина уж за да го опази След войната следите на безценните артефакти се губят Съкровището на Кубрат или както още

Феодал крие Горнославското съкровище от хищните рицари на Ричард Лъвското сърце

Легендарният крал бил дребно, злоядо и заядливо човече 10 май 1961 г. Фермери от село Горнослав, Асеновградско докато разкопават нива попадат на голям меден съд.

Използвал ли е Константин Велики вярата в християнството, за да обедини римските провинции

Константин Велики е роден през 280 г. пр.н.е. в семейството на Константин Хлор, който бил подимператор и Елена, която в по-късните години се превръща в изследовател.

Молитва, която надвива смъртта и болестите

5 необясними случая на спонтанно изцеление:   12-годишно дете с тежко отравяне от гъби, за което лекари палят свещи, е върнато към живота  Две операции са отменени в последния момент,

Най-известният медиум в света лекува с висш дух и с храна

Един от най-известните медиуми лечители в света е Антъни Уилям. Той твърди, че от ранно детство общува с висш дух и от него получава информация за заболяванията на всеки човек.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.