Петър Волгин, искали сте да се запознаете с автентичен антикомунист. Ето ме!

30.08.2018;

ОТВОРЕНО ПИСМО до г-н Петър Волгин

Уважаеми, г-н Волгин! Разбрах, че искате да се запознаете с автентичен антикомунист. Но такъв, който да не бил член на БК(С)П, чийто родители също не са били членове на БК(С)П и не са имали нищо общо с номенклатурата преди 10-ти ноември.

Е, ето ме – Дончо Златев, младежки лидер на СДС. Роден съм през 1990 г. и технически няма как да съм бил член на БКП, но и на производната й БСП също не съм бил. И родителите ми не са били. Не са получили куфарче, не са приватизирали някой комбинат, не са заемали каквито и да е било публични длъжности, нито те, нито аз сме имали някакви привилегии. Та в този ред на мисли отговарям напълно на Вашето изискване – антикомунист, който няма номенклатурно-комунистически произход.

Предполагам, че ще Ви е странно как един млад човек, завършил висше образование, пътувал в Чужбина и видял това-онова, изобщо може да се самоопределя като „антикомунист“.

Повярвайте ми, дълбоко убеден съм, че ако хората са информирани достатъчно за този период от историята на България, то българското общество ще е антикомунистическо по презумпция.

Причини само да искате:

В икономически план – три фалита на държавата. Важно е петилетката да е изпълнена, но не е от значение качеството. Който откажел да влезе в „социалистическото чудо“ – ТКЗС, бил бит и тормозен докато не подпише, че е съгласен. Свободното движение на хората – само ако ЦК на БКП или ДС ти разрешат. Свободата на словото – пълен абсурд. Свободата на частна инициатива – порок. Комунистическият режим е изселил над 7000 семейства с над 24 000 членове от големите градове и граничните зони след 9 септември 1944 г., защото ги определя като „близки на изменници на родината“.

Народният съд и Концлагерите в Белене и Ловеч (и много други), които почернят живота на хиляди български семейства. Само за 8 години (от 1948 г. до 1956 г.) над 20 000 души са изпратени в лагерите на смъртта. Някой изследователи смятат, че през тези лагери са минали над 200 хиляди души.

Че нали именно комунистите в България, по заповед от Москва, не само предадоха сънародниците ни във Варданрска и Одринска Македония, но се опитаха насилствено да „македонизират“ Пиринския край (днешен Благоевград) и същите тези комунисти предадоха костите на великия български революционер Гоце Делчев на Титова Югославия, за да подхранват изтриването на българското самосъзнание на хората във Вардарско.

Мога да изброявам много причини още. Докато има хора, които да прехвалват живота в периода 1944 – 1989 г., да внушават, че това е било „нов златен век“ на нашата родина и че „При бай Тошо беше по-добре“, ще има и такива, г-н Волгин, като мен, които ще се интересуват каква е обективната истина за този период и няма да спират да я споделят, защото само ИСТИНАТА ЩЕ НИ НАПРАВИ СВОБОДНИ.

Между другото на 23 август отбелязахме Европейския ден за почит към жертвите на комунизма, фашизма и всички тоталитарни режими. Искрено вярва, че червената и кафявата чума са оставили един и също отпечатък в историята и, повярвайте ми, той не е положителен.

Аз съм направил своя житейски избор и той е: Аз не съм комунист и никога няма да бъда. Аз съм просто човек! А Вие?

С уважение,

Дончо Златев

Още от Коментари

Фандъкова: Утре оставете личните си коли и ползвайте градски транспорт

Софиянци да оставят в петък личните си автомобили и да ползват градски транспорт, за да допринесат за по-чист въздух. Това призова столичният кмет Йорданка Фандъкова,

"Пещерен антикомунизъм" е същото като да кажеш "пещерно противопоставяне на тежките престъпления"

Не знам Радев какво има предвид под "пещерен антикомунизъм" (не че и той знае, така са му написали там да учи наизуст), но това е все едно да кажеш "пещерно противопоставяне на тежките престъпления

Измерения на политическата неграмотност

"Не разбирам от политика, но всички да се махат". "Пряка демокрация - народът да решава!" "Искаме мажоритарна система да избираме личности!" "Не щем партии!" "Президентска република ще ни оправи".

Румъния блокирана в аварийната лента на ЕС, България върви уверено към ядрото

Управлението Социалдемократическа партия (СДП) - Алианс на либералите и демократите (АЛДЕ) - Демократичен съюз на унгарците в Румъния (ДСУР) издърпа Румъния от европейското трасе,

3 вида протести, 2 са тъпи

Ще спаси ли генерал Радев демокрацията? Ако протестирате за по-евтин бензин, значи или сте глупак, или мислите с акъла на някоя политическа мутра. Бензинът може да поевтинее само ако държавата махне

Борисов: При партията държава контрабандата на цигари беше 34%, сега е под 5%

Истински се надявам съдебната система да доведе започнатите процеси докрай – и срещу оригарси, и срещу изпълнителната власт и срещу кметовете. Съдебната система е независима.

Ако някой се напие с водка и извърши престъпление, цената на водката ли трябва да вдигнем?

Предложението за вдигане на застраховката на автомобила, до 400% при това, е доста странно. Автомобилите не правят нарушения, шофьорите ги правят. И ако вие си купите такъв автомобил,

Моника Люински за аферата с Клинтън: Земята се преобърна в този момент. Изпитвах толкова много вина

Моника Люински проговори за първи път за аферата си с американския президент Бил Клинтън през 1998 г. Тя разказва за ужаса и страха, които я обзели, когато разбрала,

Думи на несъгласие: Рано е за летище "Д-р Ж. Желев"

Прочетох с недоумение новината, че съм направил предложение и съм подписал петиция Летище "София" да носи името на д-р Желю Желев – президент на Р България в периода 1990-1997 г.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.