Кой е Асенов, който осъди Валери Симеонов за репликата, че ромките раждат като кучки? В CV-то си е посочил, че има “познания в полово предаваните болести”

31.08.2018;

Общинският съветник Асен Асенов е значима фигура в ромския елит на Шумен, казват близки до него. Но има и недоволни. Главно сред ромските неправителствени организации. Според някои от тях Асен Асенов участвал в различни европейски проекти, докато други НПО били елиминирани като партньори. Например в българо-швейцарската програма за сътрудничество Асен трябвало да отговаря за детски градини в Шумен и селата.

Тарторите в махалите казват, че това е конфликт на интереси, тъй като той е общински съветник от ДПС. Асенов отхвърли категорично твърденията им, които били продиктувани от злоба и завист.

Казва, че самият той работел като обучител. Задачата му била да организира ромите да участват в процесите на интеграция и да придобият опит в преговорите с държавни институции.

Асенов се изявява като здравен медиатор

и доброволец по програмите РОМЕД и РОМАКТ на Съвета на Европа и Европейската комисия. Причината за това му амплоа е, че след Шуменския университет, където завършва специалност "Социални дейности", е изкарал и квалификационен курс "Здравен медиатор" в Медицинския университет в София.

В CV-то си е посочил, че има опит в разработването на програми, свързани с формирането на ромския елит в България. Както и че обучава представители на общността да участват в политическите процеси. Според биографичната справка е работил и като консултант по проект "Нашият живот в нашите ръце". И освен това е компетентен в събирането на информация и в анализа на проблемите на етноса.

Според автобиографията на Асенов в европейски формат,

той владее 5 езика

с майчиния

- ромски, български, английски, турски и арабски.

Сред социалните умения е посочил "познания в полово-предаваните болести, преодоляване на културните бариери и превенция на ранните бракове".

Вероятно именно това го нареди в кандидат-депутатската листа на ДПС, но на неизбираемото 11 място.

"Беше бесен от решението на Предизборния щаб на партията. Казваше: "Уредиха други, на възраст, а аз

доказан човек,

с потенциал

и възможности, останах назад", спомня си днес близък до Асенов. По думите му Асен се колебаел дали заради неглижирането му да не влезе в ДОСТ заради избираема позиция в листата. Впоследствие обаче се отказал, тъй като местното партийно ръководство на ДПС разбрало за плановете му.

Сега пред Асенов стоял не по-малко сериозен въпрос - да влезе за втори мандат в листата на общинските съветници. През изтичащия първи мандат той влезе в постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания към Общинския съвет в Шумен. Проверка на "168 часа" установи, че е активен и винаги с позиция.

Вероятно затова в махалите вече се говори, че ако не го изберат Общината ще събори незаконните постройки. Но ако Асенов отново влезе в местния парламент, щял да уреди проблемите.

Както и че обучава представители на общността да участват в политическите процеси. Според биографичната справка е работил и като консултант по проект "Нашият живот в нашите ръце". И

освен това е компетентен в събирането на информация

и в анализа на проблемите на етноса.

Според автобиографията на Асенов в европейски формат той владее 5 езика с майчиния - ромски, български, английски, турски и арабски.

Сред социалните си умения е посочил "познания в полово предаваните болести, преодоляване на културните бариери и превенция на ранните бракове".

Вероятно именно това го нареди в кандидат депутатската листа на ДПС, но на неизбираемото 11 място.

"Беше бесен от решението на предизборния щаб на партията. Казваше: "Уредиха други, на възраст, а аз, доказан човек с потенциал и възможности, останах назад", спомня си днес близък до Асенов. По думите му Асен се колебаел дали заради неглижирането му да не влезе в ДОСТ

заради избираема позиция в листата Впоследствие обаче се отказал, тъй като местното партийно ръководство на ДПС разбрало за плановете му.

Сега пред Асенов стоял не по-малко сериозен въпрос - да влезе за втори мандат в листата на общинските съветници. През изтичащия първи мандат той влезе в постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания към общинския съвет в Шумен. Проверка на "168 часа" установи, че е активен и винаги с позиция.

Вероятно затова в махалите вече се говори, че ако не го изберат, общината ще събори незаконните постройки. Но ако Асенов отново влезе в местния парламент, щял да уреди проблемите.

Още от Скандал

Благоевградската Моника Белучи: С голота се боря за по-високи заплати

l “Аз съм Скорпион, много съм пряма, душата ми е добричка, но устата ми е голяма”, казва общинският съветник Злата Ризова l “Цял живот оспорвам мита, че щом съм хубавка,

60-годишна царица на ромите има 400 луксозни коли, замък и хотели в Италия. Успява да измами социалните, че е бедна и получава 70 хил. евро помощи

60-годишната Сена Халилович, която се представяла пред италианските власти за бедна и непритежаваща нищо, всъщност била собственичка на 400 луксозни коли, замък, хотел и няколко вили с басейни.

Писателят психиатър Калин Терзийски: Богатите смятат кичозните си палати за кокетни домове на осъществените мечти

Мярата за умереност и оливане се намира чрез повечко четене - Стремежът към кича, към затварянето в домове “мавзолеи” от злато и скъпоценности на нашите олигарси може ли да издава личностни проблеми?

Защо BG олигарсите обичат кича?

Сравняват ги с пубертети и тийнейджъри, които парадират с характерните за групата им атрибути Част от милионерите са амбициозни провинциалисти, получили неочаквано богатство “168 часа” потърси

Българите копират от световните олигарси

Сватбата на Лолита Османова и Гаспар Авдолян е в залата на оскарите “Долби тиътър” в Лос Анджелис, на нея пее Лейди Гага Грузинецът Бидзина Иванишвили е поставил надпис “Добре дошли в къщата на

Вода от Черно море за басейна на Баневи в "Бояна". Поръчали за него и пейка, дълга 7 метра

l Семейството не използвало една и съща фирма втори път, защото все се пазарели за по-малко пари l Заради горчивия си опит майстори приемат да работят с BG олигарси само ако им платят

Сценарий "Виденов" за сваляне на Корнелия Нинова

Писмото на 50-имата социалисти по повод рокадите в “Дума” напомня за 19-имата, отстранили бившия премиер от лидерското място в БСП Преди 22 г. в групата са Лилов, Боков, Поптодорова, Калфин,

Арестуваха сем. Баневи във Франция. Спецпрокуратурата нищи данъчни и финансови машинации в "Полимери"

Специализираната прокуратура извършва следствени действия в София и страната във връзка с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД, информираха от прокуратурата.

Мистериозният брат на Живков - скрит като касиер в Берн

Пълна мистерия обгражда брата на Тодор Живков, за когото се знае малко или почти нищо. Абсолютно всички, които са го познавали, макар и бегло, реагират по един и същи начин: "А,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.