Ако Маккейн беше спечелил битката за президент, днес светът щеше да бъде друг

26.08.2018;

Героят на Америка, сенатор Маккейн си отиде от нас.

Раняван два пъти тежко през виетнамската война, Маккейн оцелява при пожара на самолетоносача Форестал, където са загинали 162 души.

По-късно при мисия, самолетът му е свален от съветска ракета земя-въздух и Маккейн , с фрактури на двете ръце и крака пада с парашут в езерото Трук Бак, където пленилите го виетнамци смазват рамото му и го промушват с щик в корема. Оставен да умре той оцелява и прекарва 5 години в плен, две от които при нечовешки условия и изтезания. Държан в изолация, връзван в неудобни пози и бит по няколко пъти на ден.

Въпреки че баща му е главнокомандващ на американската армия, Маккейн отказва да бъде освободен от плен не по общия ред и излиза на свобода след Парижкото споразумение през 1973 г. заедно с другите американски войници.

Aмерика не оцени този дар и избра Обама. Ако Маккейн беше спечелил битката за президент, днес светът щеше да бъде друг.

Коментарът е от фейсбук

Още от Коментари

Минаваха ми мисли за самоубийство, но категорично реших да живея

Младата певица искала да е на мястото на приятелката си Кристин, която пострада тежко при катастрофата преди 9 месеца "Вярвах, че съм чудовище". Това каза пред Мон Дьо в предаването "Събуди се" по

Колко ми писна България да бъде управлявана от "хора от народа", горди с мизерията на произхода си и закърмени с филии с мас...

Боже, колко ми писна България да бъде управлявана от "хора от народа", горди с мизерията на произхода си и закърмени с филии с мас... *От

Има една група измислени интелектуалци. С какво те са полезни на обществото освен с изисканото си облекло и крясъците си?

Председателят на комисията за култура и медии при Народното събрание Вежди Рашидов скромно отбеляза рождения си ден в тесен семеен кръг. На 14.XII. той навърши 67 години.

Рапът не трябва да бъде забраняван, а да бъде контролиран

Обезпокоен от нарастващата популярност на рапа сред руската младеж, руският президент Владимир Путин поиска културните лидери да обмислят начини за неговото контролиране, вместо за неговата забрана,

Това не е тоалетната на Баневи и не, не се явявам техен защитник

Това не е тоалетната на Баневи. Това е фейк нюз. Същия златен кенеф се появи в началото на протестите в Украйна с твърдението, че бил от някаква вила на Янукович. Но и оттам не беше.

Добре че Радев го ожениха по спешност преди изборите, че да не е парясник да се излага

Президентшата Радева. При Карбовски. "Циганите ме учеха как да играя кючек, но една от тях, след много учене, ми каза: нищо няма да стане от теб, ни тука имаш, ни тука.

10 минути, след като Иванчева получи парите, преписката ми бе пусната

„Когато подадете документи за една преписка и стигнете до районната администрация, която има единствено курирска роля да изпрати писмото до главния архитект, а в същото време чакате 7-8 месеца,

Може би ще увеличават цената на парното? Или нещо друго...

БНТ имаше един връх - черният козел от заставката (?) на предаването "Бразди". В самия край той намигаше. Намигаше от едно време. С това той ни даваше кураж.

Дори не знам дали ще успея да умра успешно, без чувство на вина и с подредена кухня

От едно известно време хората непрекъснато ме питат как се справям и аз все отговарям едно и също. Бях се отчаяла, че съм единствената с тоя отговор. Но срещнах Maya Dreamcatcher Doneva преди няколко

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.