Бившият служител на ДС Димитър Стоянов: Взехме Бенчо в БСП, защото няма престъпен манталитет

08.08.2018;

Пенсионери дошли при депутата през 2011 г., и му предложили бизнесмена в листата

Бенчо Бенчев започва кариерата си в БСП, след като е предложен от бившия щатен служител на Държавна сигурност Димитър Стоянов.

Самият Стоянов става депутат, без да е влизал в плановете на Корнелия Нинова да е част от групата народни представители от столетницата.

Случайността го дарява с шанса

да бъде номер 10

в бургаската листа, което съвпаднало с централния номер на бюлетината на БСП. Така обикновените социалисти си мислели, че гласуват двойно по-сигурно за партията, а избрали сегашния адвокат Димитър Стоянов, който пък 5 г. по-рано е уредил в партията и Бенчев.

Стоянов започнал работа в Окръжното управление на МВР-ДС в Бургас през 1977 г. и фигурира в списъците на Комисията по досиетата.

"Гордея се с миналото си в ДС, работих за държавата. Но сега обществените настроения са по-различни от реалността", коментира народният представител пред "168 часа".

На 10 ноември

той е бил началник на групата,

която се е занимавала с разследване на крупни аварии и произшествия в "Нефтохим".

Димитър Стоянов разказа и как Бенчо Бенчев е влязъл в групата общински съветници на БСП. Бизнесменът гравитирал около червения кмет Йоан Костадинов през мандата му 2003-2007 г. Впоследствие

социалистите

се сринаха,

гербаджията Димитър Николов спечели изборите в града през 2007 година, а Димитър Стоянов оглави местната соцструктура, за да я оздрави.

Един ден през 2011 г. при него дошли представители на пенсионерска организация и му предложили Бенчо Бенчев за кандидат за общински съветник.

"Даже се изненадах, че е техен човек Познавах го от мандата 2003-2007 г. Поканихме го после на заседанието на БСП, той взе думата и каза как си представя Бургас, ако спечелим изборите. Хората го харесаха - коментира Стоянов. - Вярно е, че в БСП има някаква настройка срещу богатите. Може би

това са остатъци

от времето, когато строяхме социализма.

Но Бенчев няма престъпен манталитет, аз съм бивш служител на МВР, разбирам ги тези неща."

Още от Афера

Дрогиран, Николай ритал главата на Мария, когато била вече в безсъзнание

Разбита от юмруци и ритници глава. Зверски побой над жената без капка съвест за това, което й се причинява. Нанасял й е удари дори когато вече е била в безсъзнание.

Удар със сила над 20 тона смазал двете баби в Карнобат. 18-годишният Алекс не успял да натисне спирачка, минал с мерцедеса си през пешеходките

Удар със сила над 20 тона е премазал двете възрастни жени от Карнобат, тръгнали към гробищата на Архангелова задушница, 3 ноември, разкриха експерти пред “168 часа”.

Издирваният бивш македонски премиер Никола Груевски от Будапеща: "Искам политическо убежище!"

Издирваният бивш македонски премиер Никола Груевски публикува пост във Facebook, в който казва, че се намира в Будапеща и е поискал политическо убежище от унгарските власти.

Коя е Мирела Грегори, изчезнала 45 дни преди Емануела Орланди?

"Слизам, Александър ме чака. Няма да се бавя, връщам се след малко". Това са последните думи, които чуват родителите на 15-годишната Мирела Грегори, която изчезва на 7 май 1983 г.

Десетки US шпиони са убити след пробив в тайна уеб платформа

Един от най-големите провали на ЦРУ през последното десетилетие започва през 2009 г. в Иран Десетки американски шпиони са били убити, след като Иран и Китай са разкрили услуга за тайни съобщения на

Операция “Октопод”: Основният свидетел загива в катастрофа, а вторият е сечен с брадва. Алексей Петров беше оправдан за пране на 3,3 млн. лв.

Цветан Цветанов коментира съдебното решение по делото "Октопод" без да споменава името на Алексей Петров. Бизнесменът, който бе разследван по времето, когато Цветанов бе вътрешен министър,

Дрога прави хората канибали, от “Крокодил” им окапва плътта

Позната отпреди 8 г. в САЩ дрога, която води до канибализъм, вече е стигнала и до България, съобщи д-р Теменужка Любенова, председател на областния съвет по наркотичните вещества в Благоевград.

Българският паспорт - сред 18-те най-желани в света

П рез 2018 г. българският паспорт е сред най-влиятелните в света. Това сочат данни от международни класации за задгранични документи става ясно от проучване на "168 часа".

Защо свързват изчезналата Емануела Орланди с ДС и Щази: Разчитат ДНК анализ да разкрие загадка отпреди 35 години

Случайно намерен скелет в римска сграда във Ватикана отново съживи спомена за мистериозното изчезване на младо момиче преди 35 години. Мрачната загадка от времето на студената война е свързвана с

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.