Август ще е сух и топъл, дъждовете ще са малко

01.08.2018;

Какво време ни очаква през август? Според американската Национална агенция на океанските и атмосферните изследвания (НОАА) август ще бъде нормален.

Тоест ще има промяна в атмосферната циркулация и нормализиране на времето. То ще бъде топло и сухо на юг, а на север – облачно, с превалявания.

Там температурите ще са нормални за тях и студени за нас - 15-20 градуса.

Този август ще бъде нормален

като в последните 15 г.

Другият елемент е по-труден за прогнозиране – количеството на валежите. Естественото е, че това е най-сухият в климатично отношение месец. Повечето дългосрочни прогнози предвиждат да е в рамките на нормата.

Валежите ще са от 30 литра по Черноморието до 40-50 литра в извънпланинската част на България. В Западна ще има малко повече дъжд, а в Източна – нормално или по-малко.

Засега не можем да говорим, че климатът в България се е променил. За да се направи такъв извод, трябва да има поне 30-годишни наблюдения, които да го потвърдят. Наблюдава се, че времето се затопля.

"Дамите, които са естествено чувствителни към времето и емоционални, си спомниха, че зимата беше мека - обясни проф. Рачев. - Някои казаха, че не са изваждали еди-кои си ботуши, гумените за киша, не знам кое си пуловерче от вълна не са слагали.

Това показва, че

климатът не е постоянно

явление, винаги се променя

Но като цяло тенденцията е към по-топъл климат в България и в света."

В катедрата по климатология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" имали данни, че за 30 г. температурите у нас се повишават с 0,3-0,6 градуса.

Тези данни твърдо доказват, че топлото и влажно лято не е заради настъпила дългосрочна промяна на климата.

"В края на 90-те години летата бяха постоянно сухи. Тогава засушаването ни тормозеше и някои говореха, че ще продължи и към 2015 г. ще станем пустиня. Оказа се, че няма нищо такова", завърши климатологът.

Още от Секретно

В затвора Цола Драгойчева карала другите затворнички да й гледат бебето

Първата работа на комунистическата върхушка след 9 септември 1944 г. е да осигури прислужница на Цола Драгойчева. Грандамата на Българската комунистическа партия още в затвора е свикнала на подобни

Добри Терпешев - най-простият ни държавник

Eдна одиозна фигура доминира в българската политика в годините непосредствено след 9 септември 1944 г. С истински и значителни заслуги към БКП, но същевременно необразован и простоват,

Полковник от ДС: Госпожо, първо ще разстреляме децата ви, после мъжа ви и накрая вас!

Проф. Иван Дреников е най-младият политически затворник “Госпожо Дреникова, първо ще разстреляме децата ви, после мъжа ви и накрая вас!" Тези думи, отправени към майка му от полковник от ДС през

Преди 110 г. Турция ни признава за независими, но срещу 82 млн. франка за Русия

Комунистите отменят празника на 22 септември като царска отживелица, възстановен е през 1992 г. от кабинета на Филип Димитров Според решенията на Берлинския конгрес България е васално на турския

Как почиваше номенклатурата? Тодор Живков плувал няколко дължини в басейна в Евксиноград. Не обичал морето, защото ходел през август и тогава имало мъртво вълнение и водорасли

Само членовете и секретарите на Политбюро можели да отсядат в резиденцията, министрите – на Ривиерата, а окръжните лидери – на “Република” Бившият Първи предпочитал планината и за последно

Планиран ли е 11.09.2001 още през 40-те години?

Предупреждения, че нещо ще се случи с двете кули, има почти постоянно, а последното е само месеци преди самолетите да се разбият в сградите и да изпепелят всичко след себе си.

Какво е Predictive Programming и кой контролира бъдещето ни

Понякога ги виждате във филми, книги, реклами, предавания или обикновени изображения. Съобщения, които в дадения момент не са имали абсолютно никакъв смисъл или са били просто част от историята.

Как промиват мозъка ни?

Да ни втълпяват идеи чрез Predictive Programming, не е единственият начин, по който действат правителствата, за да контролират съзнанието ни. Те използват и много други техники.

Ленин заповядва на Сталин да си почива и да ходи на курорт

Владимир Илич се уплашил, че наследникът му за висшия партиен пост няма да доживее конгреса, на който щял да бъде избран, и го задължава да замине на Черно море По-късно на ВИП комунистите им се

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.