Нема лево, нема десно. Кога в страната ни всичко ще се оправи?

20.07.2018;

Нема лево, нема десно...

Представа си нямах, че тая максима, родена от четирима професори, която после даде старта на любимят ми политически качамак, наречен ДБ ще се отнася толкова силно за политиката у нас.

И то на високите етажи на властта.

Помислете сами - "дясната" коалиция, която ни управлява, се чуди какви нови данъци да тресне и с какви нови регулации да ни изненада.

Нищо, че администрацията не може да се справи със съблюдаване на регулациите.

И нищо, че новите данъци миришат на лобизъм, дори когато са свързани с бездимни продукти.

Дясното правителство левее сериозно, но за сметка на това лявата алтернатива изповядва по - скоро консервативни идеи (единствената партия от социнтерна, която отказва да ратифицира истанбулската конвенция, въпреки, че тя, конвенцията, е лява по своята същност).

Нищо, че левите народняшки лидери се возят на скъпи коли и имат персонални шофьори.

Нема лево, нема десно.

И средно няма.

Който и път да хванем, все е грешен.

Която и посока да изберем, все не ни води никъде.

Но всичко си има своето обяснение.

И то е просто - липсата на автентичност.

Когато в ляво се появят автентични представители на пролетариата.

Когато в дясно се появят истински представители на бизнеса.

Когато в центъра се появят истински, а не НПО либерали.

Когато автентичните екологични деижения се оглавят от хора, които са ходили поне 3 пъти в живота си на планина, па макар и с рейса, за да пийнат две бири.

Когато законите започнат да се пишат от хора, които разбират материята, когато малкия бизнес бъде оставен на мира, а обикновения малък човек от града и селото получи своето представителство във властта, където да се грижат за неговите права.

Тогава в страната ни всичко ще се оправи.

Но това няма да се случи с нашето поколение.

Ние, с нашите сбъркани представи и истерично - маниакални идеи за живота очевидно няма да бъдем генератора на промените.

Но все пак има нещо положително.

Ние имаме сериозна роля в историята.

Ние ще се провалим във всичките си опити, поради собствената си глупост.

И с телата си ще наторим полето, за да се родят цветя.

*Коментарът е от фейсбук

Още от Коментари

Депутатските заплати да се намалят с 543 лева. Да не си слагаме сами въжето на врата

Нинова: 200% е сигурно, че няма аз да водя евролистата Съпругът ми е служител в компания за горива, но не участва в определянето на цените, ГЕРБ създават фалшиви новини,

Изгубеният град

Разположен сред пустинните каньони и планини в сегашния югозападен край на Хашемитското кралство, Петра е бил процъфтяващ търговски център и столица на Набатейското царство между 400 г. пр. Хр.

Мартин Скорсезе има гигантско сърце, което приема всичко

Холивудски суперзвезди като Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро и Джона Хил отдадоха почит на легендарния режисьор Мартин Скорсезе на годишния бенефис на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк,

Тоест за една година и половина всички работещи българи ще са голтаци

Ей такива небивалици се разпространяват из нета и то от “медии”. Кой ги сметна тези милионери и голтаци, които се появявали всяка седмица? 9000 по 360 = 3 285 000.

Предсрочните избори са нормална практика, не трябва да се плаши с тях

Симеон валидира марка за 100 г. от възкачването на престола на баща му цар Борис III Предсрочните избори са съвсем нормална практика. Сега се прибрах от Великобритания и том може да си случи,

Знаех си, че Христос е българин!

"Изискванията на приетите на първо четене промени в Закона за вероизповеданията са следните: За да проповядваш, трябва да си български гражданин, да говориш само на български и да си взел диплома от

Дежа вю вече 29 години...

От 6 дни престой във Варна - 3 дни (включително и днес) нямам вода. Като липсата на вода варира от 12 до 18 часа в денонощието! Така е в целия град. По същия начин беше и през моето комунистическо

Заради моя пост прочетох 100 коментара за външния ми вид, но я си помислете дали съм кифлата с чанта "Шанел"!

Огромна дискусия и обсъждане на външния ми вид е паднала - близо 100 коментара. Ето ви една снимка, на която съм станала в 5 сутринта, за да отида на работа на 60 км.

Още миналата година му казах на Валери да не се занимава с дискотеки и лифтове, a с доходите на хората

Сидеров: Нямам амбиции за изпълнителната власт Патриотите са коалицията, която е най отворена пред медиите. Ние сме най-открити пред обществото. При нас няма задкулисие, така че какво става,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.