Екатеринбургските останки са на двойници на Романови

21.07.2018;

l Такъв е изводът от съпоставката на зъбния статус на императорската фамилия с черепите от Поросенков лог

l Царят е сменял четките си на два месеца и е ходил на зъболекар, а подмененият “владетел” бил с развалени зъби

В съдебната медицина съпоставката на зъбния статус е един от най-сигурните методи за идентификация на тленни останки. В тази светлина нека разгледаме част от откритите през лятото на 1991 г. в местността Поросенков лог край град Екатеринбург тленни останки от масов гроб, в който са били погребани 9 души.

За т.нар. Екатеринбургски останки авторитетната следствена комисия вече се произнесе през 90-те години на ХХ век, че принадлежат на царското семейство. Според изследванията на комисията,

череп №4 принадлежи

на императора,

череп №6 е на царицата майка Александра, а черепите с номера 3, 5 и 7 са на техните дъщери - княгините Олга, Татяна и Анастасия.

Констатациите са, че четирите предполагаемо женски черепа принадлежат на хора в роднински отношения, тъй като имат твърде сходно разположение на зъбите. Те са се подлагали на квалифицирано зъболечение, което е използвало най-съвременните достижения на тогавашната дентална медицина. И обратно - череп №4 е с тотално разядени от кариес зъби.

Специалистите, защитаващи версията, че Екатеринбургските останки принадлежат на фамилия Романови, обясняват занемарените зъби на "мъжкия" череп със страха на царя от зъболечение. Както е известно,

по настояване на Руската православна църква

през 2015 г. започна ново следствие, което да разпръсне витаещите в руското общество съмнения, че "има нещо гнило в Дания".

Ето защо бяха привлечени едни от най-изтъкнатите специалисти в стоматологията и в новата история, които дадоха категорични отговори относно зъбния статус на деветте открити скелета и по този начин изчистиха много от съмненията по казуса "Поросенков лог".

Става дума за д-р Емил Г. Агаджанян - зъболекар от висша категория, стаж по специалността 29 години, заместник-председател на Стоматологическата асоциация на Санкт Петербург, член на Европейската асоциация по естетична стоматология (EAED), член на Американската асоциация на козметичната стоматология (AACD), за историка Леонид Е. Болотин и за историка Алексей А. Оболенски.

Ето го и техният отговор на основния въпрос:

Провеждано ли е лечение на зъбите на императора? Къде, кога и в какъв обем?

"Император Николай през целия си живот е бил

редовно

наблюдаван от висококвалифицирани стоматолози

и е обръщал специално внимание на хигиената на устната си кухина, както е видно от документите за закупуването на четки за зъби и стоматологични еликсири – отговарят тримата специалисти. -

Изчисленията показват, че той е сменял четките си на всеки два месеца, каквито са и сегашните стоматологични норми. До 1910 г. не са регистрирани случаи на стоматологично лечение на Николай Александрович. Но в същата година на д-р Хайнрих Уолисън е изплатен хонорар от 1300 сребърни рубли за лечение на зъбите на императора.

През 1914 г., както и всеки ден от 3 до 7 януари и на 19, 21 и 26 октомври 1917 г. Николай е бил (по думите му - "дълго") на лечение в кабинета на зъболекаря С. С. Кострицки. Последното му посещение при стоматолог е документирано на 10, 11, 15, 17 и 24 декември 1917 г. по време на заточението му в град Тоболск.

Освен това при зъболечението по онова време е било

обичайна практика да се използва местна упойка,

за да се избегне болката по време на стоматологична интервенция. Няма никаква причина да се мисли, че цар Николай Александрович е избягвал поради страх от болка зъболечение през живота си. Така че, ако череп №4 бе на император Николай II, зъбите на черепа трябва да имат следи от зъболечение, вкл. пломби или следи от изваждането на зъб. Такива следи обаче няма."

Изводът, който

се налага сам:

повече от очевидно е, че т.нар. "Екатеринбургски останки" НЕ принадлежат на императорското семейство. Което може да означава, че:

Първо - цар Николай II и неговите ближни са били спасени и никой никога не ги е разстрелвал.

Второ – че

вместо царското семейство са били разстреляни техни двойници

Трето – или пък дори и двойниците не са били разстреляни през нощта на 17 юли 1918 г. А масовият гроб в Поросенков лог е бил изкопан по заръка на Сталин много по-късно – през 1946 г., когато поредната Лъже-Анастасия изявява претенции за царска наследница пред английския съд.

И в него са били положени тленните останки на двойниците, умрели от естествена смърт например. Подобно предположение обяснява факта как е възможно девойки на по 17–20 години да имат по над 30 пломби по зъбите си. Но ако двойничките са били по-възрастни, ако са раждали и кърмили, това може да обясни генерализирания кариес на "княгините".

А вместо Николай II очевидно

е бил използван негов двойник от простолюдието,

който не е имал финансова възможност да си позволи каквото и да било зъболечение. Подобно предположение обяснява и свидетелското показание на малкия тогава Лазар Рендел, запомнил изумлението на майка си. Тя е стоматоложката Мария Рендел, която на 10, 11, 15, 17 и 24 декември 1917 г. е лекувала зъбите на "царя" по време на заточението му в град Тоболск. И била изумена от факта, че "устата му била пълна с изгнили зъби".

Тоест по това време царят и неговото семейство вече са били подменени с двойниците си.

Още от Секретно

Как малки отряди от скиори разбиха 400 хил. съветска армия

Преди 75 години, на 13 март 1940 г., СССР и Финландия сключват примирие в един от най-изумителните военни конфликти на ХХ век. Формално световната свръхсила е успяла да се наложи в ролята си на

Как световните лидери влияят върху цената на петрола

Тръмп си приписа заслугата за понижаването, Путин я използва, за да постигне влияние в Средния Изток Световните цени спаднаха с 20% от последния пик и президентът Доналд Тръмп смята това за своя

Съветската агентка Лидия разцепила БЗНС след 9 септември 1944 г.

Страховитият прокурор Андрей Вишински шантажирал Александър Оббов с неприлични снимки

Сюлейман паша праща на заточение ямболци заради изчезнал косъм от брадата на Мохамед

Най-вероятно мюсюлманската реликва е открадната от българи заради ювелирната кутийка В средата на 1884 г. бележитият чешки историк Константин Иречек (1854-1918),

Как съдиха горяните от Асеновградската конспирация: Карат жена с двете й деца да гледат как разстрелват баща им

Наричали са ги всякак: горяни, конспиратори, бандити, врагове на народа, бивши хора… Те са се самоопределили като “Националхристиянски кръст” - убедени антикомунисти, до живот.

Как любимата ми Юлияна избяга в Амстердам. Последва тежък разпит в МВР след раздяла с гадже - дъщеря на невъзвращенец

*Втора част от личната история на Христо Марков, който разказва Как се влюбих в дъщеря на "невъзвращенец"  Заведоха ме на втория етаж в жълта сграда и ми казаха да чакам в коридора другаря Джевлеков,

Как се влюбих в дъщеря на “невъзвращенец”. Свалих Юлияна с плоча на “Сребърни крила”, купена на черно в София

 Това неземно изкушение ме тресна в сухото лято на 1979 г. В неповторимото село Торос, до река Вит. Ако има символ на 16-годишните момичета на онова време, тя печелеше с една обиколка.

Как малката ВМРО е близо до властта вече почти 30 г.

ВМРО-БНД успява вече почти 30 г. след промените да се задържи близо до властта. Как се случва това с партията, обвинена в незаконна търговия с български паспорти и чийто лидер заплаши да се гръмне с

"Шуми Марица" - копие на германски марш от ХIХ век?

От обвинения в плагиатство не са застраховани дори и строгите военни маршове. Така мелодия, силно наподобяваща на стария български химн „Шуми Марица, е изключително популярна в цяла Южна Германия в

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.