Синът на Пелов заплашил с убийство мъж от Ботевград заради вещи на баща си

18.07.2018;

Синът на убития беглец от затвора Владимир Пелов - Владимир Стефанов, се заканил с убийство на мъж от Ботевград след спор за вещи на баща си, стана ясно в Софийския апелативен съд.

Защо ботевградчанинът е държал вещи на Пелов и какви са те, говорителят на Софийската окръжна прокуратура Нина Панчева не съобщи.

Стефанов застана пред съда вчера след протест срещу освобождаването му под домашен арест. Освен за закана с убийство младият мъж е обвинен за палежи на офиси и къщи в Ботевград и за отвличането на изчезналия през 2017 г. негов приятел Деян Вутов.

“Той може да бъде обвинен само в това, че е син на баща си”, защити го адвокатката му Ралица Петкова.

Съдиите посочиха, че обвиненията за палежите и отвличането “почиват на слухове”. Те приеха като лични интерпретации показанията на анонимен свидетел, който твърди, че Стефанов намразил Вутов, защото го ревнувал от баща си.

Пелов поставял задачи на 22-годишния Вутов, пренебрегвайки сина си, твърдял свидетелят. И посочил, че това е причината за изчезването му.

“Моят клиент обича приятеля си Деян, дори го е търсил”, възрази адвокатката на Стефанов. Той бе задържан в края на юни, преди да хване самолета за Малта от летище София.

Съставът, оглавяван от съдия Снежана Душкова, потвърди домашния арест на Стефанов, тъй като приеха, че по делото има данни за закана с убийство.

Четете още:

Първо в "168 часа: Виж сина на Владимир Пелов, когото задържаха 20 часа след бягството на баща му от затвора

Синът на Владимир Пелов: Радвам се, че е жив и е добре. На писмото е неговият почерк и начин на изказване

Арестуваха синa на Владимир Пелов, Тихомир Миков-Перуката и братята Борис и Тодор Ерменкови, обискират домовете им

Още от Разследване

Какви са условията по "Гражданска отговорност" в ЕС? В България само съпрузите и децата получават обезщетения при катастрофи, останалите по 5000 лв.

Във Франция застраховката е толкова скъпа, че нарушителите предпочитат да се разплатят на място Заради протестите около идеите на Комисията за финансов надзор за застраховката "Гражданска

Офицер от разузнаването разказва как ДС участва в преврата срещу Тодор Живков

РЪКОВОДСТВОТО на българското разузнаване е съпричастно към преврата срещу Тодор Живков на 10 ноември 1989 г. Този малко известен факт разкри пред "168 часа" офицерът от Първо главно управление (ПГУ

Делва колкото човешки бой с 850 златни и сребърни монети

l Това е най-богатото османско съкровище по Черноморието l Малко глинено гърне със злато и сребро изскача два месеца по-рано на Калиакра l Сдружение издава в сборник най-важните

Журналист пуснал предварително новината за атентата в "Света Неделя". Най-кървавият в българската история - 280 души загиват

Съобщение във вестника на Йосиф Хербст описва терористичния акт, както е бил планиран, но не и както е извършен

България първа надига глава след Сталин

Добре укривани през годините исторически сведения сочат България като първата страна от Източния блок, в която е имало масово и открито изразено недоволство от комунистическата власт след кончината

Вакарелско овчарче написало химн на Харвард

В края на ХIХ век бедното българско овчарче Стоян от Вакарел успява да надвие в анонимен конкурс цвета на американската образована младеж в Харвард, при това на родния им английски език.

Проклятие преследва атентаторите от "Света Неделя", нито един от преките извършители не умира от естествена смърт!

Конспираторите, погубили над 200 души, издъхват на бесило, в концлагери, катастрофи и от куршум в главата

Разстрелват посланика ни в ООН, след като опитва да осветли агенти на Гешев в БКП

"Къде са другите днес, ако не сред ръководните среди на партията и държавата?", питал осъдиният на смърт дипломат.

Легендарният Боб Удуърд, свалил Никсън, е на път да събори и Тръмп

l В новата си книга героят от “Уотъргейт” разкрива шокиращи подробности: l Как президентът наредил на шефа на Пентагона да ликвидира Башар Асад l “Умственият му капацитет е като на петокласник”,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.