Една история с хепиенд

11.07.2018;

Това е една история с хепиенд.

Гражданин сигнализира контактния център на Столична община за пътен знак на улица „Братя Миладинови” при кръстовището с „Козлодуй”.

Администрацията получава сигнала и отговаря, че сигналът е коректен и ще бъде извършено демонтиране.

Чудесно, ще си кажете вие.

Да, щеше да е наистина чудесно, ако сигналът не беше подаден през 2016, а администрацията не беше отговорила през 2018 година, на 4 юли.

Откакто съм общински съветник (3 години почти) това е поне четвърти случай, в който се получава трагикомично забавяне на администрацията.

Няма да ви припомням подаденият сигнал миналата зима към Столичен инспекторат за замръзнал тротоар, на който сигнал администрацията отговори...през август месец на следващата година.

Но ще кажа едно – при растящото недоверие на гражданите подобни случаи трябва да излизат на показ.

За това ви показвам въпросния парадокс.

Историята, както казах, е с хепиенд.

След 2 години най – накрая някой ще демонтира временно поставен знак, който 2 години е пречел на гражданите, защото...а бе защото хубавите неща стават бавно.

Виното отлежава.

Отлежават и хубавите сирена.

Отлежават и някои оплаквания на граждани.

А често се случва ако много искаш да прокараш нещо смислено, управляващите да направят някоя временна комисия по случая, за да може и то да отлежи.

Край на историята.

Сезирал съм комисията по връзки с гражданското общество, на която съм заместник – председател.

Ще бъде извършена проверека, а аз ще настоявам комисията да излезе с принципно становище, касаещо сроковете на гражданските сигнали.

В противен случай крехкото доверие към нас ще стане още по – крехко, докато ние ставаме все по – отлежали...

От фейсбук

Още от Коментари

Властелинът на професорите

Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан,

Извинявайте, че не се съобразихме с академичните и човешки норми - свалихме клипа

Здравейте, искам да се извиня на всички, които се чувстват засегнати от нашия клип. Съжалявам, че не съобразих, че клипът не отговаря на определени академични и човешки норми,

Хленч по български

Добре, искате оставка на правителството... Но какво предлагате. Искате увеличение на заплатите и намаляване цената на горивата. Заплатата може да си я създадете сами - с повече инициативност.

Добрите трябва да се търсим и да се организираме

Преди няколко дни, решихме и пуснахме в ФБ един текст платен, за да достигне до повече читатели. В началото имаше коментари, повечето позитивни. В един момент,

Менда Стоянова: Цената на "Гражданската отговорност" няма нужда да се повишава (Видео)

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова с извънредно изявление в Народното събрание. "Гражданската отговорност" няма нужда да се повишава, за това остава същата, заяви тя.

Цветанов: Президентът прави внушения, които не му правят чест

Президентът прави такива внушения, които не му правят чест. Това заяви пред Би Ти Ви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Високите цени на горивата зависят ли от

Пламен Димитров: Гневът на хората е автентичен, но няма как да няма организация на протестите

Никой не обяснява как се ценообразуват цените на горивата у нас, хората не вярват, че в момента това е реалната цена. И в комбинация с ниските доходи, това води до автентичен гняв.

Летище "Стефан Стамболов" бива, но летище "Желю Желев" ми звучи комично

Качвам се за презокеански полет на летище "Джон Кенеди" в Ню Йорк. Сменям самолета на летище "Шарл де Гол" в Париж и кацам на летище "Стефан Стамболов" в София. Така бива ли, ами бива...

Дано най-накрая всички разберат, че амбицията, да поправиш света, е довела до много беди

Главният глобалист на този свят е Карл Маркс. Дали е имал предшественици в този мрачен Интернационалистичен проект е въпрос на дебат между онези, които знаят повече от мен.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.