Австрия, Унгария и Дания с нови мерки срещу мигрантите

22.06.2018;

Себастиан Курц пази границите си с БТР-и, реже парите за бежанците, ако не знаят немски

С проектозакона “Да спрем Сорос” Унгария криминализира помощите за търсещите убежище

Австрия и Унгария затягат законите си, свързани с подпомагане на имигранти. Двете държави демонстрираха неочаквано единство срещу търсещите убежище в ЕС.

Австрийското коалиционно правителство представи плановете си за намаляване на средствата за мигранти, с което

цели възпиране на новопристигналите

Социалната помощ ще бъде ограничена до 563 евро на месец. Тя може да стигне 863 евро, колкото получават и австрийците, но само ако бежанецът изкара теста по немски. На мигрантите също така ще бъде забранено да претендират за подобни обезщетения в продължение на 5 г.

"Основното правило, което ще въведем, е, че немският език ще се превърне в ключ към пълната минимална полза - заяви австрийският канцлер Себастиан Курц. - Това означава, че всеки, който няма достатъчно езикови умения, няма да може да претендира за пълната минимална полза."

Дания също обвърза помощите за имигранти с познаването на местния език и култура. В страната се въвежда задължително обучение по език, демокрация, равенство и християнски празници за деца от райони с мигрантско население. Ако децата не са записани за часовете, детските надбавки и помощи се губят. Програмата, договорена и с опозиционните партии, предвижда 25 часа седмично обучение. Проблемът в страната е сериозен, тъй като

мигрантите вече

са 8,7% от населението й

Неслучайно австрийският канцлер наблегна на факта, че системата за разпределяне на нелегални мигранти между страните от ЕС не работи.

"Ние сме длъжни да спрем незаконната миграция и да обезпечим сигурността на Европа - споделя Курц. - На европейската сцена трябва да се създаде нова миграционна система. Ние трябва сами да решаваме кой може да дойде в Европа, а не трафикантите на хора да вземат тези решения вместо нас."

По тази причина Австрия изгради специална система за проверка на преминаващите през граничните пунктове, за да спре притока на бежанци. Освен това властите издигнаха и огради, за да попречат на мигрантите да влязат в пределите на страната.

Освен това австрийският военен министър Ханс Петер Доскозил обяви, че в района на Тирол са изпратени четири БТР-а "Пандур", а 750 войници са в режим на готовност.

Именно заради това премиерът на Унгария Виктор Орбан намери в лицето на Курц неочакван съюзник и съмишленик. Двамата дори се срещнаха, за да набележат общи мерки за борба с нелегалната миграция.

"Главната задача на Австрия и на Унгария е да спрат незаконната миграция към Европа", обяви Орбан.

Междувременно унгарското правителство внесе проектозакон, който предвижда да се криминализира помощта за нелегалните имигранти, които искат убежище.

Даването на храна на мигранти и отпечатването на листовки с полезна информация за тях ще бъде престъпление в Угария. Освен това конституцията ще бъде променена, за да не могат други държави - членки на ЕС, да прехвърлят мигранти в унгарската страна.

Проектозаконът, наречен

"Да спрем Сорос",

отразява отрицателното отношение към милиардера Джордж Сорос, обвиняван, че насърчава мигранстската вълна към Европа.

След като Вишеградската четворка и Австрия започнаха да провеждат своя антимигрантска политика в Брюксел бяха силно обезпокоени.

Унгария вече изгради ограда с бодлива тел по границата си със Сърбия, а балканските страни въведоха свои ограничения за преминаване на границите в координация с Австрия, с което до голяма степен затвориха пътя към Централна Европа.

Унгария допълнително построи 4-километрова бариера с контролно-пропускателен пункт по границата си със Словения, когато миграционният поток се измести натам. Като изрази готовност да издигне още една на прохода Бренер с Италия в случай на необходимост.

От тази гледна точка постигането на общо европейско решение в края на юни изглежда почти невъзможно.

Още от Скандал

От догодина цената на “Гражданската отговорност” за някои шофьори ще скочи до 2200 лева!

Стандартните тарифи ще се движат около 280-300 лв. Най-високи стартови цени ще има за млади шофьори в голям град Колкото по-голямо е населеното място,

Голям скандал в Лондон! Охранители на кралицата пиянстват и се бият недалеч от замъка й

Петима от гвардейците на кралица Елизабет II са арестувани недалеч от замъка Уиндзор след побой, предаде БГНЕС. Напрежението възникнало пред заведение за дюнери,

Благоевградската Моника Белучи: С голота се боря за по-високи заплати

l “Аз съм Скорпион, много съм пряма, душата ми е добричка, но устата ми е голяма”, казва общинският съветник Злата Ризова l “Цял живот оспорвам мита, че щом съм хубавка,

60-годишна царица на ромите има 400 луксозни коли, замък и хотели в Италия. Успява да измами социалните, че е бедна и получава 70 хил. евро помощи

60-годишната Сена Халилович, която се представяла пред италианските власти за бедна и непритежаваща нищо, всъщност била собственичка на 400 луксозни коли, замък, хотел и няколко вили с басейни.

Писателят психиатър Калин Терзийски: Богатите смятат кичозните си палати за кокетни домове на осъществените мечти

Мярата за умереност и оливане се намира чрез повечко четене - Стремежът към кича, към затварянето в домове “мавзолеи” от злато и скъпоценности на нашите олигарси може ли да издава личностни проблеми?

Защо BG олигарсите обичат кича?

Сравняват ги с пубертети и тийнейджъри, които парадират с характерните за групата им атрибути Част от милионерите са амбициозни провинциалисти, получили неочаквано богатство “168 часа” потърси

Българите копират от световните олигарси

Сватбата на Лолита Османова и Гаспар Авдолян е в залата на оскарите “Долби тиътър” в Лос Анджелис, на нея пее Лейди Гага Грузинецът Бидзина Иванишвили е поставил надпис “Добре дошли в къщата на

Вода от Черно море за басейна на Баневи в "Бояна". Поръчали за него и пейка, дълга 7 метра

l Семейството не използвало една и съща фирма втори път, защото все се пазарели за по-малко пари l Заради горчивия си опит майстори приемат да работят с BG олигарси само ако им платят

Сценарий "Виденов" за сваляне на Корнелия Нинова

Писмото на 50-имата социалисти по повод рокадите в “Дума” напомня за 19-имата, отстранили бившия премиер от лидерското място в БСП Преди 22 г. в групата са Лилов, Боков, Поптодорова, Калфин,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.