ЕС с непробиваем щит срещу терористи и киберпирати

22.06.2018;

9 млрд. евро за цифровизация и сигурни дигитални граници

И докато европейските страни се готвят да изграждат нови бодливи стени, ЕС отдели над 9 млрд. евро за програмата "Цифрова Европа" за масова цифровизация и нови, по-сигурни дигитални граници.

В ерата на тероризма киберсигурността се оказва един от ключовите приоритети на ЕС.

С впечатляващия бюджет идеята е цифровите граници да се заличат. И да станат невъзможни информационното проникване, несанкционираното теглене на данни, хакването на различни системи дори с цел тероризъм.

Според българския еврокомисар Мария Габриел

инвестициите ще бъдат насочени към развитието на високоизчислителните компютри,

подобряването на киберзащитата, както и в областта на изкуствения интелект и образованието.

Според Габриел не може да има сигурна и свързана Европа без инвестиции в киберсигурността. Тя е категорична, че само така може да бъдат защитени здравните данни на европейските граждани, мобилните устройства и личните им данни, енергийните системи на отделните страни членки и др.

Вероятно това е една от причините Габриел тези дни да получи престижната награда "Мариса Белисарио" за изключителен принос не само в науката и икономиката, а и за принос към целия Европейски съюз. Сред носителите й са първата жена - президент на Ирландия, Мери Робинсън, държавният секретар на САЩ Мадлин Олбрайт, кралицата на Йордания Рания ал-Ясин и др.

Още от Скандал

Нови разкрития за великата група: Оргиите на "Бийтълс"

Джон спал с омъжена жена пред съпруга, а Макка видял Бог благодарение на LSD Почти половин век отмина, откакто сър Пол Маккартни обяви, че "Бийтълс" се разпадат.

Стойчо Кацаров, Център за защита правата в здравеопазването: Холандия премахна монопола и има най-доброто здравеопазване

- Г-н Кацаров, какво мислите за идеите за реформа в здравеопазването? Лансират се варианти с допълнителни застраховки или пълно премахване на монопола на здравната каса.

Опит за стоп на кражбите от здраве

В опит да спре грандиозните кражби и източването в здравеопазването министерството на Кирил Ананиев лансира няколко идеи. Една от тях е лечението над 700 лв.

Реформата е заради дупка от 300 млн. лв.

300 млн. лв. дупка в бюджета на здравната каса са станали причина за идеята на министерството всеки работещ да внася допълнително пари за здравна застраховка,

Как се източва здравната каса

дравната система е пробита от години. Най-разпространената схема е да се изписват скъпоструващи пътеки, които не се изпълняват, но се източват парите от здравната каса.

Работещите ще плащат не по 12 лв., а по 38 лв. застраховка

По 38 лв. извън задължителните 8% от заплатата ще трябва да плащат месечно работещите, за да покриват здравните застраховки на 7-те милиона българи. Това ще стане,

Протестен хаос

Пред Народното събрание отново бе мъжът с разкървавената глава от антимонополните бунтове през 2013 г. Там беше и “индианецът” Николай Гацев, изгонен от СДС,

Кои са говорителите - фен на агитката на "Левски" и бивш дансаджия

Емил Русанов, който се разхождаше с мегафона и обяви исканията на протестиращите, е фен на агитката на "Левски" (София). Това става ясно от профила му във фейсбук.

Битката за Кубадински. Сали Курдов няколко пъти укривал партизанина Пенчо, но въпреки това комунистът наредил смяна на името му

l Приятно съм изненадан, че хората уважават баща ми, казва синът му Пламен l Привържениците му обжалват решението за демонтаж, а противниците - да го сринат Въпреки решението за демонтиране на

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.