Ако нещо не го разбираш или не си информиран достатъчно, винаги се чувстваш застрашен като БАЛГАРИН И ПАТРЕОТ

11.06.2018;

Ако нещо не го разбираш или не си информиран достатъчно или най-вече си дезинформиран, винаги се чувстваш застрашен като БАЛГАРИН И ПАТРЕОТ. Започаш да трепериш от страх да не ти посегнат в прекия и преносен смисъл и ЗА ДА СЕ УСПОКОИШ ЗАПОЧВАШ ДА ИГРАЕШ ХОРО. Има няма повод, хорото се е превърнало в антидот на разума у някои българи. Точно както при примитивните племена в Папуа Нова Гвинея и на други уютни места, определени социуми, танцуват племенни танци, за да се откроят от останалите диви племена с някои свои племенни специфики. Някои изцъклят очи и плезят езици други издават страшни звуци, трети размахват заплашително ръце и пръчки....

При нашето племе, задължително при играенето на хоро е да се увиеш в българското знаме или да го развяваш. Не знам точно какво значи това със знамето – но от страни излгежда, че тези хора са си присвоили всеки аспект на това, което не трябва да бъде патриотизмът. "Играели хоро за България!" Сериозно? И България направо се надигна и стана богата и цивилизована благодарение точно на вас, хоротропковците! Не знам как не се усещат тези хора. Няма значение, дъжд, сняг, или място – важно е непрекъснато да се играе хоро, а също и огромни групи хора да се насърчават и поздравяват за това, че някъде се играе хоро. Като че ли хорото е висша форма на националното ни достижение. Хорото в последните години се превърна и в примитивна форма на даване и на политически послания --дали с/у Истанбулската конвенция, дали срещу гей прайда, дали с/у ЕС и НАТО... хорото се е превърнало в мегафон на един ретрограден и примитивен социален глас на една доста тъжна българска прослойка.

Хорото срещу гейовете, джендърите и цивилизования избор на демокртичните държави по отношение на ЛГТБ обществото, хорото за „традиционното българско семейство,” хорото за това да се била върнела „дъгата на децата.” Сериозно? Не знам кое повече ме вбесява в това – наглостта, глупостта или агресията... Всъщност и трите!

*Коментарът е от фейсбук!

Още от Коментари

За Иванчева ще плащаме всички

Нали разбирате, уважаеми хора, че някой ден г-жа Иванчева ще осъди българската държава в ЕСПЧ и ще получи обезщетените за тормоза, но никой няма да ѝ върне загубеното време?

Загадката на пенсионера, или как Живков им давал по 200 лв., а те спестявали 100

Като напишеш в гугъл “телефонни измамници”, настръхваш През соца имаше виц как Тодор Живков се хвалел, че сме магьосници: той ни дава по 200 лева заплати, ние ги харчим и спестяваме по 100.

Протестите правилно се ориентираха срещу доходите, защото проблемът на българина е ниският доход

„Протестите правилно се ориентираха срещу доходите, защото проблемът на българина е ниският доход, както и ниската социална защита. Ако нещо свързва протестите с БСП, то това не е организацията,

Цветанов: След оставката правителството излиза по-работоспособно

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не е изненада и не "счупва" конструкцията на управляващата коалиция, а даже я заздравява.

Крайно време да се прекрати оценяването на Орбан като европейски политик

Това, че Орбан е най-активен защитник на бившия македонски премиер Груевски е обяснимо преди всичко с общия им политически афинитет към Русия на Путин и желанието на Орбан като руски лобист да

"Книга за българския народ" на Стоян Михайловски е от края на 19-ти век, но хич не е овехтяла

"...На другий ден в Шех-кмьислям-капия избухна пожар...Няма веч архива!" Тази сатирична книга е написана от Стоян Михайловски в края на 19-ти век. Казва се "Книга за българския народ" Предполагам че

Тръмп: Отговорих на въпросите на Мълър за намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е отговорил на писмените въпроси на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г.

Валери Симеонов след оставката: Да видим ще продължат ли протестите и на какво основание

"Повиках ви, за да обява пред вас моето лично решение да подам оставка. Причините са продължаващата медийна кампания, особено през последните 2 дни, която е продължение на кампанията срещу мен,

Сидеров пред "24 часа": Не знаех, че Валери подава оставка

Не сме се виждали с Валери Симеонов, нито сме се събирали на коалиционен съвет. Това заяви току-що пред "24 часа" лидерът на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.