Путин към Борисов: Радвам се, че след дълга пауза приехте нашата покана и дойдохте (Снимки)

30.05.2018;

От ВИКТОР ИВАНОВ

Срещата на българския премиер Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин започна преди малко в московския Кремъл.

"Благодаря за поканата да посетим Кремъл и да обсъдим теми от взаимен интерес", заяви Борисов влизайки на разговорите.

България смята да предложи на Русия да търгува 15 млрд. куб. м природен газ годишно през хъба Балкан. Освен това обаче българският премиер възнамерява и да обсъди ситуацията в Сирия и възможностите за намиране на мирно решение.

"Радвам се, че след дълга пауза приехте нашата покана. Наскоро се срещнахме с президента. Надявам се нашата среща сега да създаде добри условия за развитие на отношенията ни", бяха първите думи на Владимир Путин към Борисов.

На разговорите на българския премиер с руския президент присъстват и вицепремиерът Томислав Дончев и енергийната министърка Теменужка Петкова.

Светогорска икона на Христос Вседържател подари българския премиер на Владимир Путин. Иконата е рисувана от монях докато пости, което засилвало нейното действие.

"Много се радвам, че след дълго прекъсване вие откликнахте на нашата покана - каза Путин, напомняйки, че съвсем наскоро е приел и президента на България Румен Радев. - Надявам се, че вашата визита в Русия, срещата ни и преговорите ни, разговорите ви с руското правителство ще създадат добри условия за по-нататъшно развитие на нашите отношения, при това в много направления, включвайки икономиката, политическите контакти, сферата на културата и хуманитарната област.

Путин напомни, че съвсем наскоро са били отбелязани Дните на славянската писменост и култура, както и 140-ата годишнина от освобождението на България от османско иго. Президентът на Русия подчерта, че тези събития се явяват обединяващ фактори за двете страни.

От своя страна Борисов каза, че в хода на преговорите с Путин планира да бъдат обсъдени въпроси от двустранното сътрудничество в икономиката, развитието на инфраструктурата, да бъдат обсъдени борбата с тероризма и сътрудничеството в сферата на туризма и културата. Българският премиер пожела на Путин успех при провеждането на световното първенство по футбол и отбеляза, че по време на турнира Москва ще стане столица на света.

Още от Коментари

Депутатските заплати да се намалят с 543 лева. Да не си слагаме сами въжето на врата

Нинова: 200% е сигурно, че няма аз да водя евролистата Съпругът ми е служител в компания за горива, но не участва в определянето на цените, ГЕРБ създават фалшиви новини,

Изгубеният град

Разположен сред пустинните каньони и планини в сегашния югозападен край на Хашемитското кралство, Петра е бил процъфтяващ търговски център и столица на Набатейското царство между 400 г. пр. Хр.

Мартин Скорсезе има гигантско сърце, което приема всичко

Холивудски суперзвезди като Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро и Джона Хил отдадоха почит на легендарния режисьор Мартин Скорсезе на годишния бенефис на Музея на модерното изкуство в Ню Йорк,

Тоест за една година и половина всички работещи българи ще са голтаци

Ей такива небивалици се разпространяват из нета и то от “медии”. Кой ги сметна тези милионери и голтаци, които се появявали всяка седмица? 9000 по 360 = 3 285 000.

Предсрочните избори са нормална практика, не трябва да се плаши с тях

Симеон валидира марка за 100 г. от възкачването на престола на баща му цар Борис III Предсрочните избори са съвсем нормална практика. Сега се прибрах от Великобритания и том може да си случи,

Знаех си, че Христос е българин!

"Изискванията на приетите на първо четене промени в Закона за вероизповеданията са следните: За да проповядваш, трябва да си български гражданин, да говориш само на български и да си взел диплома от

Дежа вю вече 29 години...

От 6 дни престой във Варна - 3 дни (включително и днес) нямам вода. Като липсата на вода варира от 12 до 18 часа в денонощието! Така е в целия град. По същия начин беше и през моето комунистическо

Заради моя пост прочетох 100 коментара за външния ми вид, но я си помислете дали съм кифлата с чанта "Шанел"!

Огромна дискусия и обсъждане на външния ми вид е паднала - близо 100 коментара. Ето ви една снимка, на която съм станала в 5 сутринта, за да отида на работа на 60 км.

Още миналата година му казах на Валери да не се занимава с дискотеки и лифтове, a с доходите на хората

Сидеров: Нямам амбиции за изпълнителната власт Патриотите са коалицията, която е най отворена пред медиите. Ние сме най-открити пред обществото. При нас няма задкулисие, така че какво става,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.