Енерго Про засече нова схема на крими герой за източване на 700 000 лв. чрез абонати

29.05.2018;

„Адвокат“ Петър Колев и служителят на Гражданска защита Георги Атанасов с нови идеи за печалбарство

Преди два месеца информирахме читателите на 24 часа за това как двама братя от Варна - Петър Колев и Атанас Колев са злоупотребявали с доверието на абонатите на Енерго Про и по този начин са източили над 1 000 000 лева.

На 26 февруари тази година служители на Енерго Про са установили нов опит за източване на 710 600 лева.

Представящия се за адвокат Петър Колев е предложил да плати сметките за ток на абонатите Златина Стойчева Иванова, Пенка Кунчева Чонкова, Драга Валериева Велкова, Илиян Георгиев Иванов - всички от гр. Варна и на Ивелин Василев Йовков от гр. Дулово.

За сметка на платените пари Петър Колев е поискал абонатите да му дадат пълномощно, с което да води дела от тяхно име срещу Енерго Про.

Веднага след като Колев е взел пълномощни от хората, неговият ортак Георги Атанасов Атанасов  от юни 2017 год. до началото на февруари 2018 год. лично е извършил 646 банкови превода по 12 лева по сметка на Енерго Про. Атанасов е направил банковите преводи от името на абонатите - Златина Стойчева Иванова, Пенка Кунчева Чонкова, Драга Валериева Велкова, Илиян Георгиев Иванов - всички от гр. Варна и на Ивелин Василев Йовков от гр. Дулово по 7 фактури общо за сумата от 7 766 лева.

Целта на защитника на гражданите при бедствия и аварии Георги Атанасов и фалшивия адвокат Петър Колев е да заведат впоследствие 646 дела срещу Енерго Про за по 12 лева, като си изпишат адвокатски хонорари за по 1 100 лева на дело. Не е ясно какви доказателства ще представят те, че тези пари са им платени.

Сметката показва, че двамата герои ще спечелят от адвокатски хонорари колосалната сума от 710 600 лева.

От енергоразпределителното дружество информираха, че към настоящия момент повече от 200 абоната са се оплакали от лицето Петър Колев за това, че не са получили парите, за които са му подписали пълномощни.

В момента срещу Петър Колев е образувано наказателно дело като му е повдигнато обвинение по чл.209 от НК за това, че е заблуждавал абонати на електродружеството.

Въпреки многобройните жалби от пострадали абонати, Варненски районен съд освободи Петър Колев от ареста, като му наложи най-леката мярка за неотклонение „подписка“.

Още от Афера

Стоянчо Готиното обрал и бодигард на Георги Илиев, задигнал му масивен златен ланец

Полицията издирва бившия затворник През 2012 г. отмъкнал златен ланец за 6 хил. лв. на световния шампион по културизъм Георги Димитров, но го платил в двоен размер   43-годишният рецидивист Стоян

Решават дали Северин да бъде преместен в психиатричната клиника към затвора в Ловеч

Окръжният съд в Русе решава дали 20-годишният Северин Красимиров, обвинен за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, да бъде преместен от следствения арест в психиатричната клиника към

Тежки травми са открити по трупа на обявения за издирване мъж от Добрич

Тежки травми, несъвместими с живота, са открити при аутопсията по трупа на мъжа от Добрич, обявен за издирване, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Братът и сестрата, убили мъж във влака след скандал: Ако знаехме какво ще стане, нямаше да се качваме

Ако знаехме какво ще стане, нямаше да се качваме. Това казаха пред Софийския окръжен съд братът и сестрата Красимир и Запринка Мутафчийски, които бяха задържани в петък.

Прокуратурата е поискала да забранят на Иванчева и заместничката й да напускат страната

Прокуратурата е поискала от Специализирания наказателен съд да забрани на намиращите се в ареста Дecиcлaвa Ивaнчeвa и Билянa ?eтpoвa да напускат страната.

Откриха картината "Главата на Арлекин" на Пикасо в Румъния. Шедьовърът е част от открадната преди 6 г. колекция за 300 млн. евро

Платно, за коeто се смята, че вероятно е картината "Глава на арлекин" на Пабло Пикасо, открадната през 2012 г. от художествената галерия "Кунстхал" в Ротердам, е било открито в Румъния,

6 години търсят кой закла Банскалията

Шест години и половина още не е разкрито зверското убийство на известния благоевградчанин Димитър Сукалински-Банскалията. Затова пък един от арестуваните и уличени в престъплението успя да осъди

Дрогиран, Николай ритал главата на Мария, когато била вече в безсъзнание

Разбита от юмруци и ритници глава. Зверски побой над жената без капка съвест за това, което й се причинява. Нанасял й е удари дори когато вече е била в безсъзнание.

Удар със сила над 20 тона смазал двете баби в Карнобат. 18-годишният Алекс не успял да натисне спирачка, минал с мерцедеса си през пешеходките

Удар със сила над 20 тона е премазал двете възрастни жени от Карнобат, тръгнали към гробищата на Архангелова задушница, 3 ноември, разкриха експерти пред “168 часа”.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.