Другата, която изненадва

17.05.2018;

Изненадваща. Такава е новата книга на Васил Панайотов "Другата" на издателство „Сиела”. 

Романът смайва още след първите няколко страници и кара читателя да забрави очакванията си, задавани от на пръв поглед клишираната история за любовен триъгълник между колеги.

Бюрото на Стефан е между това на жена му Магда и колежката им Емилия. Довчера сякаш всичко е било нормално, но след толкова години двамата съпрузи и родители са се превърнали в сътрудници, защото животът би бил по-жесток, ако се живее в самота. Стефан обаче неочаквано и за самия себе си се влюбва в Емилия. Увлечението му прераства в любов, която ще промени и тримата.

Изненадващо е, че без да има нужда от повече диалози и особено действие в повествованието, Панайотов успява да наелектризира историята с вътрешния конфликт на главния си герой, у когото именно става истинският екшън. "Другата" е много различна книга от дебютния роман на писателя - "Убиец", съавтор и на сборниците с разкази „Любовни упражнения”, „Проект смърт”, „Обича ме, не те обича” и романа „Стъклен дом 2”.

С новото си творение татуираният автор, който не се стреми към спретнатия вид на изрядния писател, доказва, че определено знае как да борави с думите и да сюрпризира приятно. Романът му тълкува разликата между любов и обич, търси мотиви зад мигновената и болезнена замяна на предаността с предателство, на измяната с вярност.

Голямата изненада тушира на финала, който окончателно води до разкаянието на предубедените читатели към любовната драма изобщо, към един автор извън всякакви калъпи, към "Другата".

И затова няма нищо изненадващо във факта, че тиражът на книгата е изчерпан само за 30 дни, но спокойно - вече е пусната допечатка.

Още от Шоу

Певицата Никол Шерцингер се насочи към друго изкуство

Никол Шерцингер се насочи към друго изкуство, различно от музикалното. Певицата е направила скулптура, с която се похвали в социалните мрежи. Произведението на изкуството представлява женско тяло с

Венцислав Янков, малкият близнак от “Под прикритие”, впечатли в Кралството с маса и два стола

Само една маса и два стола са необходими на актьора Венцислав Янков, известен с ролята си на малкия близнак Ники от "Под прикритие", за да впечатли в Обединеното кралство със своя авторска постановка.

ОВЕН: Изненади

РАБОТА От първия ден на седмицата ви очакват изненади, но ви предстои ново делово запознанство. Ще се наложи да вземате важни решения, свързани с бъдещите ви планове. Овладейте емоцията си.

ТЕЛЕЦ: Конфликти

РАБОТА В началото на седмицата са възможни конфликти и недоразумения, които ще ви загубят времето. Необходимостта да получите на всяка цена признание ви създава проблеми.

БЛИЗНАЦИ: Интуиция

РАБОТА През първите дни на седмицата сте в центъра на общественото внимание и с лекота достигате привидно непостижимото. Разумът и интуицията ви подкрепят в сложна ситуация на работното място.

РАК: Съобразителност

РАБОТА В петък и почивните дни бъдете съобразителни, прозорливи и гъвкави, ако искате да творите спокойно и бързо да решавате проблемите си. Работете усилно.

ЛЪВ: Проблеми

РАБОТА Ако в началото на седмицата имате проблеми, те са предизвикани от неволно допуснати грешки от ваша страна и от нежеланието ви да приемете съвети от колегите си.

ДЕВА: Промени

РАБОТА В началото на седмицата сте прибързани и допускате грешки. Пригответе се за проблеми, свързани с промени в работата. Конфликтът с ръководството е неизбежен.

ВЕЗНИ: Внимание

РАБОТА В петък и почивните дни не се разсейвайте, а обърнете внимание на задачите си, ако сте на работното място. Бъдете внимателни. Не вземайте важни решения,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.