Мъж, отправил закана на горски, мина с условна присъда след споразумение с Районна прокуратура

11.05.2018;

След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура - Бяла, 30-годишен мъж бе осъден за закана на горски надзирател, но мина само с условна присъда. Ивайло А. се призна за виновен за това, че на 31.03.2016 г., в землището на с. Дряновец, обл. Русе, се заканил на длъжностно лице - горския надзирател в Държавно горско стопанство Бяла – гр. Бяла, обл. Русе И. И., при изпълнение на службата му, което е с престъпление против личността му.

Ивайло се обърнал към служителя с думите: „ще те пребия, когато те срещна сам в гората, ще видиш какво ще ти се случи, знам къде живееш“. Според съда, това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

На Ивайло А. е наложено наказание шест месеца лишаване от свобода, което на основание чл.66, ал.1 НК е отложено с изпитателен срок от три години.

Присъдата има последици на влязла в сила присъда.

Още от Репортаж

През следващите дни ще захладнее, сняг ще прехвърча през нощта или рано сутрин

Сняг в следващите дни се очаква само в планините, и тази сутрин вали на вр. Ботев. В отделни райони се очакват днес, най-съществени в централната част - между 4-10 литра на кв. метър.

Днес ще е облачно и студено, със слаб дъжд

Над по-голямата част от страната днес облачността ще се задържи значителна, със слаби валежи от дъжд. След обяд временни разкъсвания ще има над Западна и централните райони на Южна България.

Янко Бачев - един от многото приятели на Путин, които рушат Европа

Бивш агент на спецслужбите, днес крайнодесен лидер и партньор на идеолога на Евразийския съюз Дугин, той се бори срещу новото име на Македония и за откъсването на страната от ЕС Бившият агент на

1 лев за държавата от данъци за литър гориво, за търговците - под 4 ст.

Според данни от специализирани сайтове и фирми от бранша Петролният бизнес отива във четвъртък при вицепремиера Томислав Дончев, обсъждат цените Държавата прибира 54% от стойността на всеки литър

ЕС представи предварителното споразумение по Брекзит

Европейската комисия предложи тази вечер Европейският съвет да одобри постигнатото предварително споразумение в преговорите по оттеглянето на Великобритания.

Бутат паметници на Колумб в Америка, винят го за геноцид

В Лос Анджелис премахнаха паметника на Христофор Колумб, тъй като според местния общински съвет мореплавателят от Генуа бил отговорен “за най-големия геноцид в историята”. Според в.

Без виновни за падналата сграда на ул. “Алабин”, която уби 2 жени преди 12 г. (обзор)

Четирима прокурори се смениха, един дори прекрати делото. Настоящият призна, че колегите му са опорочили разследването 12 години след като сграда на столичната ул.

Кой организира протестите

Водачите на протестите срещу скъпия бензин по места са хора, които очевидно нямат проблем с горивото и скъпотията. В Благоевград протестът се води от съименника на земеделския водач Александър

Водачите на протестите - хора, които нямат проблем с горивото и скъпотията

Водачите на протестите срещу скъпия бензин по места са хора, които очевидно нямат проблем с горивото и скъпотията. В Благоевград протестът се води от съименника на земеделския водач Александър

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.