Приключи разследването срещу Ангел Бончев за заплахите с убийство към сина му

28.04.2018;

На 26 април 2018 г. приключи разследването срещу Ангел Бончев, който през октомври м.г. заплаши с убийство големия си син, казват за “24 часа” от прокуратурата. От Осмо районно управление в София са изпратили материалите в районната прокуратура. Държавното обвинение има срок 1 месец, за да прецени дали да вкара делото срещу Бончев-старши в съда, или да го върне за доразследване, което е малко вероятно. До 3 г. затвор или принудително изселване е наказанието, което той може да получи, ако бъде признат за виновен.

“Ей сега ще те гръмна като куче”, казва Ангел Бончев на големия си син Бончо, зарежда законния си пистолет “Глок” и го насочва към главата на наследника си. Случката се разиграва в хидропарк “Казичене”, който е единственият бизнес на Бончеви, след като отношенията им с Гриша Ганчев охладняха след освобождаването му от Наглите. 

Полицаите от Осмо районно управление на МВР получават сигнал за екшъна и веднага пристигат на място. Ангел Бончев е арестуван и обвинен в закана за убийство. Пускат го от ареста с гаранция от 500 лв. и започва разследване.

Оказва се, че жертвата на Наглите е в конфликт с големия си син заради бизнеса с хидропарка, който е съвсем близо до затвора в Казичене. Точно там са лежали няколко от похитителите му.

След раздялата с Гриша Ганчев Ангел Бончев прехвърлил фирмата си на големия син. Бончо Аврамов бил и управител на обекта. Опитвал се да вкара в бизнеса приятеля си Димитър Русев и приятелката му Диана. Те развъждали кучета, но помагали и в ресторанта към хидропарка. Точно заради заниманията на Русеви с животните на територията на парка била и репликата на Ангел Бончев към сина му “Ще те гръмна като куче”.

Оказва се, че това не е единственият скандал между двамата. Преди време Бончо пребил баща си отново заради спорове за пари. Днес управител на хидропарка е малкият син Ангел Бончев-младши. Малко преди скандала с големия си син, който вече е вън от бизнеса на баща си, фирмата е прехвърлена на майката на Камелия Бончева, от която е малкият син. Големият - Бончо, е от първия брак на бизнесмена.

29 април 2008-а: Наглите решават да похитят Ангел Бончев

На 20 март 2008 г. Наглите освобождават поредната си жертва. Това е Велислав Величков, син на строителен предприемач. Искат 1,5 млн. евро, получават само 202 хил.

Месец след това ядрото на бандата се събира на оперативка. Ивайло Евтимов-Йожи, Данчо Релето, Любо Гребеца, Иван Пайнавелов-Сапата, Вальо Ихтиманския и Прокопи Културиста обсъждат кой да е следващата жертва. Между тях вече има напрежение, защото Сапата предлагал хора, за които не могат да се вземат големи суми. Тогава Любо Гребеца предлага Ангел Бончев, по това време президент на “Литекс” и дясна ръка на Гриша Ганчев. Гребеца имал информация за Бончев, както и помещение, в което да бъде държан. Всички се съгласяват.

Веднага след това започва подготовката за отвличането на Бончев. Идеята е да бъде похитен от Йожи, Прокопи Културиста, Данчо Релето и Вальо Ихтиманския, а Любо Гребеца и Иван Сапата да проучат маршрута му на движение. Още през 2007 г. е осигурена и къща в село Бистрица, в която имало наематели, но в края на април 2008 г. те напуснали. Тогава вече проследяването на Ангел Бончев започва.

На 21 срещу 22 май Бончев паркира джипа си пред блока в кв. “Дианабад”, където живее.

Съпругата му Камелия се качва със сина си, а Бончев остава, за да намери паркомясто. Йожи, Релето, Културиста и Ихтиманския го чакат там в бус с полицейска лампа. Когато Ангел Бончев заключва колата си, те излизат от скривалището си, въоръжени с пистолети. “Не мърдай! Полиция!”, крещят срещу него и го вкарват в буса. Заповядват му да легне по очи и му слагат белезници. Спират между селата Бистрица и Железница и прехвърлят пленника в друга кола. Оковават го с белезници и пранги на краката и го настаняват в една от къщите на ужасите. На главата му слагат качулка, а в ушите - тапи. Започват да го пазят на смени. 15 дни по-късно съпругата на Бончев получава есемес от Наглите. Искат й телефона на Гриша Ганчев и започват да комуникират с него. Сумата за живота на Ангел Бончев е 10 млн. евро. За да уверят шефа му, че са сериозни, малкия и безименият пръст на жертвата са отрязани. Слагат ги в буркан и дават указания на Ганчев къде да ги намери. той праща свой служител, който открива зловещата находка и я предава на шефа си. След това босът на “Литекс” го носи в полицията.

Преговорите за живота на Ангел Бончев вървят трудно. Гриша Ганчев отказва да даде крупната сума. Затова в събирането на пари се включва и жена му Камелия.

390 хил. евро е сумата, която Камелия успява да намери. Срещата с Наглите за предаване на заложника срещу парите е на 10 юли. От ГДБОП слагат в чантата с парите проследяващо устройство, за да открият бандитите, които тормозят богатите повече от година. Ангел Бончев е освободен, но при размяната му Наглите отвличат съпругата му Камелия. (Виж карето долу).

Камелия е единствената жена, жертва на бандата

157 хил. евро са събрани за живота на Камелия Бончева. Тя остава и единствената дама, която е отвлечена от бандата. Наглите решават, че сумата е малка и няма смисъл да рискуват. Тогава дават нареждане Ангел Бончев да се появи в Би Ти Ви и да заяви, че дарява парите на фондация “Утре за всеки”, която събира пари за болни от рак. На 30 юли Камелия е освободена. По ирония на съдбата през декември 2012 г. тя почина от рак. Преди това семейството водеше граждански дела, за да върне парите си, но не успя.

Скъса с футбола и печели от хидропарк

Преди да бъде отвлечен, Ангел Бончев е известен като изпълнителен директор на футболния отбор “Литекс” от Ловеч. Собственик на тима е Гриша Ганчев.

Иначе Бончев е бивш национален състезател по борба класически стил и оттогава се познава с Ганчев. След като Бончев е отвлечен и Наглите искат откуп от шефа му Гриша Ганчев, отношенията между тях започват да се влошават. Месеци след като от плен е освободена и Камелия Бончева, съпругът й е освободен от поста си в “Литекс” и оттогава не поддържа отношения с Гриша Ганчев. Въпреки това продължава като мениджър на футболни отбори. През 2010 г. започва работа в “Спортист” (Своге), а през 2013-а в “Спартак” (Плевен). Това е и последната му работа във футболни клубове. След това се посвещава изцяло на бизнеса с хидропарка, заради който стана и скандалът със сина му.

Още от Афера

6 години търсят кой закла Банскалията

Шест години и половина още не е разкрито зверското убийство на известния благоевградчанин Димитър Сукалински-Банскалията. Затова пък един от арестуваните и уличени в престъплението успя да осъди

Дрогиран, Николай ритал главата на Мария, когато била вече в безсъзнание

Разбита от юмруци и ритници глава. Зверски побой над жената без капка съвест за това, което й се причинява. Нанасял й е удари дори когато вече е била в безсъзнание.

Удар със сила над 20 тона смазал двете баби в Карнобат. 18-годишният Алекс не успял да натисне спирачка, минал с мерцедеса си през пешеходките

Удар със сила над 20 тона е премазал двете възрастни жени от Карнобат, тръгнали към гробищата на Архангелова задушница, 3 ноември, разкриха експерти пред “168 часа”.

Издирваният бивш македонски премиер Никола Груевски от Будапеща: "Искам политическо убежище!"

Издирваният бивш македонски премиер Никола Груевски публикува пост във Facebook, в който казва, че се намира в Будапеща и е поискал политическо убежище от унгарските власти.

Коя е Мирела Грегори, изчезнала 45 дни преди Емануела Орланди?

"Слизам, Александър ме чака. Няма да се бавя, връщам се след малко". Това са последните думи, които чуват родителите на 15-годишната Мирела Грегори, която изчезва на 7 май 1983 г.

Десетки US шпиони са убити след пробив в тайна уеб платформа

Един от най-големите провали на ЦРУ през последното десетилетие започва през 2009 г. в Иран Десетки американски шпиони са били убити, след като Иран и Китай са разкрили услуга за тайни съобщения на

Операция “Октопод”: Основният свидетел загива в катастрофа, а вторият е сечен с брадва. Алексей Петров беше оправдан за пране на 3,3 млн. лв.

Цветан Цветанов коментира съдебното решение по делото "Октопод" без да споменава името на Алексей Петров. Бизнесменът, който бе разследван по времето, когато Цветанов бе вътрешен министър,

Дрога прави хората канибали, от “Крокодил” им окапва плътта

Позната отпреди 8 г. в САЩ дрога, която води до канибализъм, вече е стигнала и до България, съобщи д-р Теменужка Любенова, председател на областния съвет по наркотичните вещества в Благоевград.

Българският паспорт - сред 18-те най-желани в света

П рез 2018 г. българският паспорт е сред най-влиятелните в света. Това сочат данни от международни класации за задгранични документи става ясно от проучване на "168 часа".

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.