Нов закон ще бори футболните хулигани

26.04.2018;

Окървавеното лице на младата полицайка смути държавата и политиците се усетиха, че са необходими по-сериозни мерки от поредната кръгла маса и среща с фенските организации.

Депутатите се разбързаха да пишат нов закон за футболното хулиганство. В Парламента опитаха да убедят обществото, че проектът бил подготвян от няколко месеца, но последните събития наложили да бъде ускорена работата по финализирането му.

При създаването на новите текстове законотворците попили опит от Англия, Испания и Италия. Една от идеите е

въвеждането

на стюарди,

които да се грижат за реда по трибуните и да не допускат бомбаджиите да вършат своето пъклено дело.

Само дето и сега големите отбори ползват стюарди по време на мачове. Става дума за момчета от агитката, които уж трябва да усмиряват колегите си, когато стана напечено и долети провокация от вражеската фенска фракция. До настоящия момент стюардите по никакъв начин не са подобрили положението на стадиона.

Още по-зле

завършиха опитите

на няколко отбора да ползват частна охрана на мачовете с мотива, че полицейските сили им излизат твърде скъпо. Частните гардове, колкото и внушително да изглеждат на външен вид, се оказаха напълно неспособни да контролират тълпата и се налагаше полицията да влиза на стадиона, за да оправи положението.

Държавата се закани да вземе бързи мерки срещу хулиганите още преди да е приет законът. Най-важната от тях е

оборудването настадионите

с допълнителни камери,

които да помагат за по-бързото установяване на нарушителите.

Полицаите също ще получат повече правомощия и заповед да претърсват по-щателно съмнителните типове на входа.

Напоследък органите на реда се изхитриха да

държат затворена

в сектора една

от агитките,

докато другата се разпръсне след мача.

Този номер помага, но в същото време изключително много изнервя хората, имали нещастието да бъдат заставени да останат на стадиона поне половин час след края на мача.

Иначе новият закон за футболното хулиганство би трябвало да бъде готов до два месеца, а след това ще бъде подложен на обществен дебат. После идва световното в Русия, но като нищо от есента ще има нови правила и наказания за хулиганите. Да видим дали ще ги спрат!

Още от Разследване

Какви са условията по "Гражданска отговорност" в ЕС? В България само съпрузите и децата получават обезщетения при катастрофи, останалите по 5000 лв.

Във Франция застраховката е толкова скъпа, че нарушителите предпочитат да се разплатят на място Заради протестите около идеите на Комисията за финансов надзор за застраховката "Гражданска

Офицер от разузнаването разказва как ДС участва в преврата срещу Тодор Живков

РЪКОВОДСТВОТО на българското разузнаване е съпричастно към преврата срещу Тодор Живков на 10 ноември 1989 г. Този малко известен факт разкри пред "168 часа" офицерът от Първо главно управление (ПГУ

Делва колкото човешки бой с 850 златни и сребърни монети

l Това е най-богатото османско съкровище по Черноморието l Малко глинено гърне със злато и сребро изскача два месеца по-рано на Калиакра l Сдружение издава в сборник най-важните

Журналист пуснал предварително новината за атентата в "Света Неделя". Най-кървавият в българската история - 280 души загиват

Съобщение във вестника на Йосиф Хербст описва терористичния акт, както е бил планиран, но не и както е извършен

България първа надига глава след Сталин

Добре укривани през годините исторически сведения сочат България като първата страна от Източния блок, в която е имало масово и открито изразено недоволство от комунистическата власт след кончината

Вакарелско овчарче написало химн на Харвард

В края на ХIХ век бедното българско овчарче Стоян от Вакарел успява да надвие в анонимен конкурс цвета на американската образована младеж в Харвард, при това на родния им английски език.

Проклятие преследва атентаторите от "Света Неделя", нито един от преките извършители не умира от естествена смърт!

Конспираторите, погубили над 200 души, издъхват на бесило, в концлагери, катастрофи и от куршум в главата

Разстрелват посланика ни в ООН, след като опитва да осветли агенти на Гешев в БКП

"Къде са другите днес, ако не сред ръководните среди на партията и държавата?", питал осъдиният на смърт дипломат.

Легендарният Боб Удуърд, свалил Никсън, е на път да събори и Тръмп

l В новата си книга героят от “Уотъргейт” разкрива шокиращи подробности: l Как президентът наредил на шефа на Пентагона да ликвидира Башар Асад l “Умственият му капацитет е като на петокласник”,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.