Това беше последното ми свирене на рок сцена

24.04.2018;

Обещах да кажа моето последно десет по повод концерта в събота и последвалото безумие...

Но да започна поред.

Когато Светльо реши да извърши този подвиг (защото провеждането на подобен концерт е наистина подвиг) и това бе обявено, един мой бивш приятел, собственик на онлайн рок радио, който ни беше приятел, докато не започнахме да се занимаваме с политика и започнахме да получаваме епитети като "ченгета", "вас никой не ви помни" и т.н. даде интервю за БНР.

В интервюто той каза, че е абсурд да напълним "Арена Армеец" щото...нещо там за политически различия между групите, някакви други аргументи.

Нарочно чаках деня на концерта, за да го попитам задочно - е, бивши приятелю, май - май не стана точно така.

Но уви, не очаквах, че диаспората на жълтите павета е подготвила план бе - ако залата е пълна, да се хейти по "Хиподил", щото, нали, не трябва да се пада по гръб.

През тези месеци прочетох много неща - "СВЪРШИ СОПСИДИЙКАТА И СЕГА КОНЦЕРТЧЕ, НАЛЕ", "ТАКА ЛИ ВИ КАЗАХА ДС", "ТОВА ДЕСНО КОНСЕРВАТИВНО ЛЕ ШЕ Е" и каквото още се сетите.

В повечето случаи не обърнах никакво внимание.

Отдавах го на общата истерия и се концентрирах в онова, което е важно - събирахме се с "Хиподил", правехме репетиции и се забавлявахме както го правехме едно време.

И така, постепенно мина половин година и концерта опроверга всички глупости, които прочетох по негов адрес - залата се пръскаше по шевовете, на сцената минаха около и над 40 музиканти, всичко бе на ниво.

Завчера на сцената ми стана лошо. Комбинацията от бетаблокер, инхибитор, дехидратиране и напрежение, комбинирани с уиски си дадоха своето.

Стиснах зъби и изкарах концерта докрай. После събрах йониката, стойката и едно столче, хванах трудно такси и когато се прибрах около 02 часа у дома, видях, че план бе е започнал.

Вчера за първи път в живота ми ми се случи да се обяснявам и да получавам порции чиста омраза не заради някакво политическо събитие, а заради концерт, в който цялата публика (според мен над 8000 души) пееше заедно с нас.

"Тя публиката си тръгна за тия", "Хиподил не трябваше да свирят", "Ти си некадърен музикант","Боклук" и какво ли още не.

Очевидно факта, че се събра публика, противно на концепцията, че няма да се събере трябваше да срещне някакъв отпор.

Това ми дава ясна идея къде живеем и какво се случва.

За това искам да кажа няколко неща в заключение.

Когато всеки чужд успех ви кара да скърцате със зъби от безсилен гняв...

Когато дори изкуството и музиката ви карат да пишете гадости...

Когато във всяко нещо на света можете да намерите кусур и единствено вие сте "ного убав"...

То тогава имам лоша новина за вас.

Надежда няма.

Надежда за вас е само квартал в София, което все пак не е толкова зле, защото там има спирки на метрото.

А сега към колегите, с които бяхме замесени в тоя концерт - голяма прегръдка и респект.

Ние бяхме едно семейство.

Мачкано, неглижирано, едно семейство, което не успя да заеме полагащото му се място в обществото, поради собственото си чувство за свобода и независимост.

Горд съм, че бях част от това семейство.

И съм горд, че бях на една сцена с вас.

И с това приключвам.

Това беше последното ми свирене на рок сцена.

След като свиренето предизвиква такава истерия, аз съм пас.

Нека младите да продължат онова, което аз очевидно не успях да направя.

Оттук нататък ще се занимавам с музика само пишейки или преподавайки. А може би и чат - пат, ако се случи, със свирене на класическа музика (или свирене в кръчма, ако закъсам финансово).

И поклон за всички, които имат сили да продължат с рок енд рол - а.

ПЪНКО НЕМА ДА УМРЕ!

Приемете това като обяснение в любов!!!

Венци ДС Мицов

*Коментарът е от фейсбук!

Още от Коментари

Сидеров: Очаквам извинение от Борисов, Цветанов, Каракачанов и Симеонов, че не ме послушаха

Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен. Очаквам от членовете на коалиционния съвет - Борисов, Цветанов, Каракачанов, а и самият Симеонов, да ми кажат: Абе, Волене, беше прав, извинявай,

За Иванчева ще плащаме всички

Нали разбирате, уважаеми хора, че някой ден г-жа Иванчева ще осъди българската държава в ЕСПЧ и ще получи обезщетените за тормоза, но никой няма да ѝ върне загубеното време?

Загадката на пенсионера, или как Живков им давал по 200 лв., а те спестявали 100

Като напишеш в гугъл “телефонни измамници”, настръхваш През соца имаше виц как Тодор Живков се хвалел, че сме магьосници: той ни дава по 200 лева заплати, ние ги харчим и спестяваме по 100.

Протестите правилно се ориентираха срещу доходите, защото проблемът на българина е ниският доход

„Протестите правилно се ориентираха срещу доходите, защото проблемът на българина е ниският доход, както и ниската социална защита. Ако нещо свързва протестите с БСП, то това не е организацията,

Цветанов: След оставката правителството излиза по-работоспособно

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не е изненада и не "счупва" конструкцията на управляващата коалиция, а даже я заздравява.

Крайно време да се прекрати оценяването на Орбан като европейски политик

Това, че Орбан е най-активен защитник на бившия македонски премиер Груевски е обяснимо преди всичко с общия им политически афинитет към Русия на Путин и желанието на Орбан като руски лобист да

"Книга за българския народ" на Стоян Михайловски е от края на 19-ти век, но хич не е овехтяла

"...На другий ден в Шех-кмьислям-капия избухна пожар...Няма веч архива!" Тази сатирична книга е написана от Стоян Михайловски в края на 19-ти век. Казва се "Книга за българския народ" Предполагам че

Тръмп: Отговорих на въпросите на Мълър за намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е отговорил на писмените въпроси на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г.

Валери Симеонов след оставката: Да видим ще продължат ли протестите и на какво основание

"Повиках ви, за да обява пред вас моето лично решение да подам оставка. Причините са продължаващата медийна кампания, особено през последните 2 дни, която е продължение на кампанията срещу мен,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.