Това, че някой ви казва, че тенджерата е полицейска каска, представяйки се за официално лице, не е задължително да му вярвате!

19.04.2018;

Този пост е за хората без критично мислене, които по моите скромни преценки са над 80% на територията. Хора, които не само не могат да различат сатирата и сарказма от реалния живот, но хора,които реагират първосигнално на всичко, което чуят и видят по медиите като го приемат за чиста монета без да си напрегнат поне малко мозъка и да си кажат: „ Абе нещо не ми се вързват нещата!” Затова тези хора приемат един бански, нахлузен на главата на човек за полицейска маска или вярват, че една тенджера поставена на главата на човек е полицейска или рицарска каска в зависимост от обстоятелствата. Това, че някой ви казва, че тенджерата е полицейска каска, представяйки се за официално лице, не е задължително да му вярвате! Както не е задължилтено да вярвате на глупостите, с които ви засипват по-голямата част от българските медии или политиците!

Преди много години като бедна студентка в сащ се грижех за един възрастен дядо, който имаше деменция. Той като гледаше сатиричните шоута по телевизора, непрекъснато псуваше „идиотите политици.” Особено Буш Старши по време на войната в Залива, когато комедиантите го спукваха от бъзик за най-различни неща (както и трябва да правят сатириците в свободните държави). Та единствените, които им се хващаха на скечовете и ги приемаха за реалност бяха много възрастни хора, с много ограничени мозъчни функции --- като този дядо, който ужасно се ясосваше на актьорите, които се подиграваха с Буш, защото ги мислеше за Буш. Няма да забрава как той все ми казваше:

„ Погледи какви идиоти ни управляват.” А аз дори не го разубеждавах, защото знаех, че няма смисъл.... Та мозъчното ниво на много хора в Бългрия е на нивото на този дядо, само че ужасът е, че тези хора не са стари и че също така гласуват!

Още от Коментари

Японски туристи снимаха в центъра на София колко сме чистоплътни

Open exibition Eдни японски туристи стояха и снимаха с телефоните си този Traditional Bulgarian event. Събота е, си казах аз, ден за къпане. И се разгордях,

Използват Радев като маша

Ако си е повярвал, че е незаобиколим фактор, съветът към него е: “Приземяване” Ако националното достойнство и политическият морал си имаха къща, президентът Радев със сигурност е чел снощното си

Защо протестиращите блокират пътища и по този начин наказват останалите граждани?!

Защо се блокират пътища, а не централи на петролни компании? Не съм против протестите по принцип, но когато те са за цените на горивата, защо се блокират пътища и се наказват всички останали граждани,

Когато се чу за свалянето на Живков, хората си казваха: "Шшш тихо! Знаеш, че за такива шеги те прибират в милицията"

Дори на 10 ноември 1989 като се разнесе от уста на уста мълвата за свалянето на Живков, първите реакции не бяха радост, а страх. Хората мислеха, че това е от забранените вицове - "Шшш тихо!

Представете си протестиращите срещу високите цени на горивата да протестират за реформи в МОН. И аз не успях да си го представя...

Сега си представете, ако тези, дето протестират срещу високите цени на горивата, излязат да протестират срещу провала в образованието и за реформи в МОН... Е, и аз не успях да си го представя.

Ердоган: Турция ще продължи да работи за пълноправно членство в ЕС

Във всеки период от своята история Република Турция е проявявала уважение към териториалната цялост на своите съседи, правила е стъпки, подкрепящи техния мир и стабилност,

Да живее 10 ноември, или за вредата от елитните училища

Демократичният идеал изисква да се дава еднаква база знания на всички деца - независимо дали са бедни, или богати Двама от най-изявените учители по математика предложиха тъй да се променят учебните

Меркел в Париж: Европейският проект за мир отново е под въпрос

Германската канцлерка Ангела Меркел заяви днес, че европейският проект за мир, възникнал след 1945 г., е застрашен от възхода на национализма и популизма, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Цапащите коли да плащат повече, е добра новина*

Жалко е, че промяната влезе в клишето “пак вдигат данъците” Добра новина. След дълги битки най-сетне принципът на данъчното облагане на колите се промени.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.