Диамантените момичета: Балансьорът, Войникът, Скритият лидер, Бунтарката и Универсалният боец/Заекът

08.04.2018;

20,600 е най-високата оценка в една дисциплина, присъждана някога на ансамбъл. Националният отбор на България по художествена гимнастика отвя конкуренцията в многобоя на Световната купа в София с общо 41, 250 точки и със своето историческо постижение се изстреля в недостигани досега височини в този спорт.

Петте грации прескочиха от ерата на златните момичета към тази на диамантените състезателки с феноменалните резултати, които постигат в битките само година след сформирането си като отбор. Впечатляващият им успех и тяхната изключителност са изковавани от стриктните уроци, смелите и иновативни идеи на треньорката Весела Димитрова - професионалист, изпреварващ времето си.

Пред "168 часа" Димитрова описа чрез някои индивидуални характеристики своите момичета, които заедно правят съвършения отбор. Треньорката е категорична, че такъв би бил невъзможен при липсата на която и да е от тях.

Симона Дянкова (капитан): Балансьорът

Силни черти: В ролята си на капитан Симона успява да мобилизира момичетата и да ги мотивира. В същото време, когато се налага, охлажда страстите. В екстремни ситуации тя е един чудесен балансьор. Изразителна, атрактивна и много артистична състезателка.

Слабости: Може би това, че е много чувствителна.

Уред: Всички.

Първи стъпки в залата: От 6-годишна започва в клуб "Чар ДКС" - Варна, в подготвителна група при г-жа Чиприянова.

Мечта: Да триумфира с ансамбъла на олимпийски игри.

Лаура Траатс: Войникът

Силни черти: Лаура е истински войник. Тя е състезател, за когото всеки треньор може да мечтае. Изпълнителна и трудолюбива. С изключително благ характер. Много сговорчива. Мога само да я хваля.

Слабости: Няма.

Уред: Не обича въжето.

Първи стъпки в залата: От 4-годишна започва в клуб "Левски Триадица". Нейни треньори са били Борислава Германова, Мария Кънчева, Светла Славова и Мирослава Батаклиева.

Мечта: Да участва на олимпиада с ансамбъла и да спечели медал за България.

Елена Бинева: Скритият лидер

Силни черти: Тя е човекът, около когото най-лесно могат да се обединят останалите момичета. Дали за добро или за някоя магария, Елена е тази, която ги повежда всеки път. Тя е скритият лидер в отбора.

Слабости: Няма. Единственото, което зачестява при нея напоследък, са здравословните оплаквания. Тя не желае да е така, разбира се, но й се случва да се изправя в екстремни ситуации с това, че ще я заболи ръката, ще си изкълчи крака... Даже в някои моменти е комично.

Уред: Обича обръча.

Първи стъпки в залата: От 3-годишна започва в клуб "Левски Триадица" с треньор Мария Кънчева.

Мечта: Да представи България на олимпиада и да спечели медал с ансамбъла.

Мадлен Радуканова: Бунтарката

Силни черти: В последната година тя израсна изключително много. В началото беше едно дете, а сега е наистина зряла спортистка. От гимнастичките, с които съм работила, тя е една от любимите ми, защото винаги е предизвикателство за мен. Много е важно как ще й поднесеш забележката и дали ще я възприеме по начина, по който трябва.

Слабости: Много е своенравна. Нейният характер е по-труден за работа. Има мнение по всички въпроси. Напоследък обаче успяхме да овладеем бунтарския й нрав и слуша много.

Уред: Топката много й приляга, защото е много грациозна.

Първи стъпки в залата: От 5-годишна започва в клуб "Левски Триадица" при треньорката Мария Кънчева.

Мечта: Олимпийски медал.

Теодора Александрова: Универсалният боец/Заекът

Силни черти: Тя е универсален състезател, може всичко. В същото време е най-малката по възраст, заради което доста често другите трябва да й помагат. Но е изключително артистична и без нея отборът нямаше да бъде същият. Както ръката не може без кутрето, така и момичетата без нея. Има много чист характер.

Слабости: Това, че ще й трябва още време да порасне. Наивна е по детски. Показва отлично ниво, но със сигурност ще мине на още по-високо с помощта и на Симона, която много се грижи за нея.

Уред: Всички й се удават.

Първи стъпки в залата: От 4-годишна започва в клуб "Левски" при треньорката Божидара Ламбова.

Мечта: Да бъде на почетната стълбичка на олимпиада с ансамбъла на България.

Още от Шоу

Венцислав Янков, малкият близнак от “Под прикритие”, впечатли в Кралството с маса и два стола

Само една маса и два стола са необходими на актьора Венцислав Янков, известен с ролята си на малкия близнак Ники от "Под прикритие", за да впечатли в Обединеното кралство със своя авторска постановка.

ОВЕН: Изненади

РАБОТА От първия ден на седмицата ви очакват изненади, но ви предстои ново делово запознанство. Ще се наложи да вземате важни решения, свързани с бъдещите ви планове. Овладейте емоцията си.

ТЕЛЕЦ: Конфликти

РАБОТА В началото на седмицата са възможни конфликти и недоразумения, които ще ви загубят времето. Необходимостта да получите на всяка цена признание ви създава проблеми.

БЛИЗНАЦИ: Интуиция

РАБОТА През първите дни на седмицата сте в центъра на общественото внимание и с лекота достигате привидно непостижимото. Разумът и интуицията ви подкрепят в сложна ситуация на работното място.

РАК: Съобразителност

РАБОТА В петък и почивните дни бъдете съобразителни, прозорливи и гъвкави, ако искате да творите спокойно и бързо да решавате проблемите си. Работете усилно.

ЛЪВ: Проблеми

РАБОТА Ако в началото на седмицата имате проблеми, те са предизвикани от неволно допуснати грешки от ваша страна и от нежеланието ви да приемете съвети от колегите си.

ДЕВА: Промени

РАБОТА В началото на седмицата сте прибързани и допускате грешки. Пригответе се за проблеми, свързани с промени в работата. Конфликтът с ръководството е неизбежен.

ВЕЗНИ: Внимание

РАБОТА В петък и почивните дни не се разсейвайте, а обърнете внимание на задачите си, ако сте на работното място. Бъдете внимателни. Не вземайте важни решения,

СКОРПИОН: Емоция

РАБОТА В началото на седмицата не позволявайте на емоцията да властва над вас, над мислите, над думите ви! Съхранете постигнатото до момента. Откажете се от начинанията.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.