Случаят "Скрипал" трябваше да дискредитира Путин за изборите

28.03.2018;

"Случаят "Скрипал" щеше да бъде отдавна забравен досега, ако в Русия не бе станала смазващата победа на Путин в изборите. Този случай бе създаден, според мен, за да дискредитира Путин за изборите. Това не се случи. В момента виждаме една ескалация на напрежение точно, защото не се случи. Защото Скрипал не изигра своята роля." Това заяви шефът на депутатите от "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти в парламента за случая с натровения с руски газ агент Сергей Скрипал във Великобритания.

"За да изразим пълноценно мнение е необходимо да направим един коалиционнен съвет с ГЕРБ, на който да се представи пълноценна информация за всички мнения, на всички държави в Европа, за да можем да вземем решение. Смятам, че тази победа на Путин, случаят Скрипал между другото сплоти руските избиратели, вече виждаме истеризиране на този случай и натиск на определени държави в Европа да започват дипломатическа война с Русия. Натискът е от тези изработили случая. Това е типично изработен в мозъчен щаб план от служби. Предполагам, че той е изработен от англоезичните служби. Това е сравнение с други подобни случаи", обясни Сидеров.

"До момента ние водим балансирана политика, за което аз поздравявам министър-председателя. Това е правилната политика. В този случай България трябва много прецизно, на аптекарски везни, да поддържа баланса в отношенията. Не трябва да се мърда с резки движения, да се правят дипломатически ходове за отзоваване на посланици и прочие. Това в никакъв случай. Аз знам, че има натиск отвън, но мотива да не правим резки движения е, че този случай не е изяснен докрай. Няма ясни и твърди доказателства за ролята на Русия в него, и в тази връзка не сме длъжни да правим резки ходове. Това трябва да бъде позицията на България в момента, според мен. Всеки друг ход, всяко друго изказване може да навреди на нашите национални интереси. В момента ние сме обект в една гео-политически игра и е важно да запазим балансираната роля, която досега имахме", категоричен бе Сидеров. По думите му премиерът Борисов трябва да внимава да не го "обърка някой от министрите му". Сидеров посочи, че в този случай визира изказванията на външния министър Екатерина Захариева, която преди седмици пусна туит, че подкрепя санкциите на Великобритания срещу Русия. Този проблем вече бил отшумял, а той се надявал Борисов вече да го е изкоментирал със Захариева, посочи още лидерът на "Атака".

Още от Коментари

Сидеров: Очаквам извинение от Борисов, Цветанов, Каракачанов и Симеонов, че не ме послушаха

Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен. Очаквам от членовете на коалиционния съвет - Борисов, Цветанов, Каракачанов, а и самият Симеонов, да ми кажат: Абе, Волене, беше прав, извинявай,

За Иванчева ще плащаме всички

Нали разбирате, уважаеми хора, че някой ден г-жа Иванчева ще осъди българската държава в ЕСПЧ и ще получи обезщетените за тормоза, но никой няма да ѝ върне загубеното време?

Загадката на пенсионера, или как Живков им давал по 200 лв., а те спестявали 100

Като напишеш в гугъл “телефонни измамници”, настръхваш През соца имаше виц как Тодор Живков се хвалел, че сме магьосници: той ни дава по 200 лева заплати, ние ги харчим и спестяваме по 100.

Протестите правилно се ориентираха срещу доходите, защото проблемът на българина е ниският доход

„Протестите правилно се ориентираха срещу доходите, защото проблемът на българина е ниският доход, както и ниската социална защита. Ако нещо свързва протестите с БСП, то това не е организацията,

Цветанов: След оставката правителството излиза по-работоспособно

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не е изненада и не "счупва" конструкцията на управляващата коалиция, а даже я заздравява.

Крайно време да се прекрати оценяването на Орбан като европейски политик

Това, че Орбан е най-активен защитник на бившия македонски премиер Груевски е обяснимо преди всичко с общия им политически афинитет към Русия на Путин и желанието на Орбан като руски лобист да

"Книга за българския народ" на Стоян Михайловски е от края на 19-ти век, но хич не е овехтяла

"...На другий ден в Шех-кмьислям-капия избухна пожар...Няма веч архива!" Тази сатирична книга е написана от Стоян Михайловски в края на 19-ти век. Казва се "Книга за българския народ" Предполагам че

Тръмп: Отговорих на въпросите на Мълър за намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е отговорил на писмените въпроси на разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г.

Валери Симеонов след оставката: Да видим ще продължат ли протестите и на какво основание

"Повиках ви, за да обява пред вас моето лично решение да подам оставка. Причините са продължаващата медийна кампания, особено през последните 2 дни, която е продължение на кампанията срещу мен,

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.