За дигиталния маркетинг, таргетирането и вселенската тъпота

23.03.2018;

Какво знае (или си мисли, че знае за мен Фейсбук) го знаят и много други платформи благодарение на интегрирания дигитален маркетинг.

И ще става още по-интересно, ако цялата тази информация попадне в ръцете на лоши или тъпи хора. Ето, например, аз си поръчах от Амазон пижама с размер XL. И какво стана с ФБ фиида ми и с таргетираните реклами в браузъра ми?

Започнаха да ме заливат с реклами на дебели жени, които ми пробутват XL продукти – от бельо, гащи, рокли, панталони и т.н. Егати досадата. Дигиталният маркетинг реши, че съм дебела и айде... ме постави в калъп. Наскоро си купих онлайн едни обувки със специфичен тюркоазен цвят да ми пасват на една определена дреха.

И какво стана? Де що има предмет в тюркоазен цвят вече седмици наред ми се изсипва в дигиталното рекламно пространство, свързано с моя профил. То не бяхя тюркоазени бижута, но не бяха сутиени, то не бяха плюшени играчки... То не бяха простотии....Та така за дигиталния маркетинг, таргетирането и вселенската тъпота.

Коментарът е от фейсбук

Още от Коментари

Властелинът на професорите

Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан,

Извинявайте, че не се съобразихме с академичните и човешки норми - свалихме клипа

Здравейте, искам да се извиня на всички, които се чувстват засегнати от нашия клип. Съжалявам, че не съобразих, че клипът не отговаря на определени академични и човешки норми,

Хленч по български

Добре, искате оставка на правителството... Но какво предлагате. Искате увеличение на заплатите и намаляване цената на горивата. Заплатата може да си я създадете сами - с повече инициативност.

Добрите трябва да се търсим и да се организираме

Преди няколко дни, решихме и пуснахме в ФБ един текст платен, за да достигне до повече читатели. В началото имаше коментари, повечето позитивни. В един момент,

Менда Стоянова: Цената на "Гражданската отговорност" няма нужда да се повишава (Видео)

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова с извънредно изявление в Народното събрание. "Гражданската отговорност" няма нужда да се повишава, за това остава същата, заяви тя.

Цветанов: Президентът прави внушения, които не му правят чест

Президентът прави такива внушения, които не му правят чест. Това заяви пред Би Ти Ви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Високите цени на горивата зависят ли от

Пламен Димитров: Гневът на хората е автентичен, но няма как да няма организация на протестите

Никой не обяснява как се ценообразуват цените на горивата у нас, хората не вярват, че в момента това е реалната цена. И в комбинация с ниските доходи, това води до автентичен гняв.

Летище "Стефан Стамболов" бива, но летище "Желю Желев" ми звучи комично

Качвам се за презокеански полет на летище "Джон Кенеди" в Ню Йорк. Сменям самолета на летище "Шарл де Гол" в Париж и кацам на летище "Стефан Стамболов" в София. Така бива ли, ами бива...

Дано най-накрая всички разберат, че амбицията, да поправиш света, е довела до много беди

Главният глобалист на този свят е Карл Маркс. Дали е имал предшественици в този мрачен Интернационалистичен проект е въпрос на дебат между онези, които знаят повече от мен.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.