Поне покажете злодея зад овчарката Анка, който с 0 лв. спира проекти за милиарди

07.02.2018;

Aко овчарката Анка беше обжалвала преди половин година процедурата за ремонт без търг на НДК, днес можеше без никакъв проблем и абсолютно безплатно да провали европредседателството на България.

Ромката Анка, която в момента дремуца до печката в овчарник някъде из страната, в очакване зимата да премине, за да изведе животните на паша по къра, е много влиятелна фигура в държавата.

Тя е много по-мощен фактор от премиера, председателя на Народното събрание и президента, качен на борда на МИГ-29, взети заедно.

Тримата първи в България от кабинетите си на площад "Независимост" и площад "Народно събрание" не могат да направят това, което Анка постига без усилие, облегната на гегата си на някоя поляна в Балкана.

Цяло чудо е наистина как иначе толкова бдителната и информирана овчарка не се сети да атакува ремонта на Националния дворец в София. И сега, като четат този текст, и президентът Радев, и премиерът Борисов, и председателят на Народното събрание Караянчева трябва да чукат на дърво по масивните бюра в кабинетите си, че минаха метър с европредседателството.

Трябва да чукат на дърво, защото абсолютно нищо друго не могат да направят срещу Анка. Тя е в състояние да блокира ремонтната дейност в цялата страна, докато небрежно пляска с шибучката овцете по баира.

Не е сигурно, но ромката Анка може би има основно образование. Със сигурност обаче тя има на името си 49 регистрирани фирми с по 2 лева капитал, с които може да обжалва и спира дори обществени поръчки, в които не е участвала.

Eто например колко жестоко Анка постъпи с Пловдив, който през 2019 г. се кани да стане европейска столица на културата. Кани се, но нито от града под тепетата, нито от международното жури, което определя победителя, са питали овчарката какво мисли по въпроса.

И така без мнението на ромката са стартирали едни ремонти в центъра на Пловдив за над 36 милиона лева, които обаче овчарката Анка пресече в зародиш, докато прекара овцете между два баира в планината.

Така Пловдив е под въпрос за европейска столица на културата заради спряното реновиране на площад "Централен", строителство на галерия и социализирането на близките до него археологични разкопки, също така блокираното цялостно обновяване, преасфалтиране, замяна на водопровода в централната част на града.

Овчарката Анка обаче е прекалено амбициозна да скапе само европейската ни столица на културата. И още в последните месеци на 2017 г. атакува и Сливен. И с едно тропване с гегата успя да спре ремонта на 4 детски градини на стойност 4 милиона лева.

И това не е всичко. Защото като всяка ромка, Анка има хиляди браТчеди из цялата страна. И много от тях имат потаен бизнесживот като нея. И атакуват всичко хубаво и полезно за хората в нашата държава, които плащат данъци, за да може после бюджетът да излива пари в дебитните карти на браТчедите като безработни, многодетни майки, социално слаби, бездомни и прочее.

Tака обаче изглежда картинката само на пръв поглед. Защото зад цялата тази ромска бизнес галимация стоят със сигурност едни много по-бледолики хора, създали системата от стотици и дори хиляди кухи цигански фирми из цялата страна, чрез които не само спират проекти, но и крадат ДДС и още много други престъпления, между които и чисто криминални.

Тези злодеи в сянка са отлично подготвени икономически и юридически. Пак тия дни, като ползваха един браТчед на Анка също с фирма с 0 лева приходи, успяха да спрат инфраструктурни проекти за цял 1 милиард лева от Европейския съюз.

С тези пари трябваше да се ремонтират жп линии, по които много по-модерни и чисти влакове щяха да се движат със скорост от 160 километра в час, за да превърнат жп транспорта в по-удобен и предпочитан от автомобила метод за придвижване.

Пак такива злодеи успяваха дълги години да отлагат стартирането на тол системата в България, от което държавата губеше по 1,5 милиарда лева всяка година, а тировете съсипваха почти безплатно пътищата в страната.

Така както държавата успя да се справи с транспортния картел, който спираше въвеждането на тол таксите, сега трябва да се справи и с тези, които подпират гегата на циганката Анка и многобройните й браТчеди.

Много ми е интересно какво правят по въпроса ДАНС, МВР, прокуратурата, за да изобличат или поне осветят публично кои са злодеите в сянка, които вредят така нагло на интереса на хората?

Както и депутатите, които трябва да променят закона така, че повече това безумие да не се случва?

Още от Коментари

В Македония има повече демокрация, по-малко страх и по-свободен дебат, отколкото у нас

Прекарах шест дни в Македония и имах възможност да гледам поредица от предавания по различни ТВ канали. Впечатлението ми е, че електронните медии в съседната ни страна са доста по-свободни от нашите.

Парите за пенсии не стигат, защото у нас има твърде много милионери

Парите за пенсии не стигат, не защото в държавата има твърде много пенсионери, а защото в държавата има твърде много милионери. Иво Сиромахов във

Властелинът на професорите

Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан,

Извинявайте, че не се съобразихме с академичните и човешки норми - свалихме клипа

Здравейте, искам да се извиня на всички, които се чувстват засегнати от нашия клип. Съжалявам, че не съобразих, че клипът не отговаря на определени академични и човешки норми,

Хленч по български

Добре, искате оставка на правителството... Но какво предлагате. Искате увеличение на заплатите и намаляване цената на горивата. Заплатата може да си я създадете сами - с повече инициативност.

Добрите трябва да се търсим и да се организираме

Преди няколко дни, решихме и пуснахме в ФБ един текст платен, за да достигне до повече читатели. В началото имаше коментари, повечето позитивни. В един момент,

Менда Стоянова: Цената на "Гражданската отговорност" няма нужда да се повишава (Видео)

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова с извънредно изявление в Народното събрание. "Гражданската отговорност" няма нужда да се повишава, за това остава същата, заяви тя.

Цветанов: Президентът прави внушения, които не му правят чест

Президентът прави такива внушения, които не му правят чест. Това заяви пред Би Ти Ви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Високите цени на горивата зависят ли от

Пламен Димитров: Гневът на хората е автентичен, но няма как да няма организация на протестите

Никой не обяснява как се ценообразуват цените на горивата у нас, хората не вярват, че в момента това е реалната цена. И в комбинация с ниските доходи, това води до автентичен гняв.

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.