Да промениш живота си

20.01.2018;

Случващото се в България ме навя на един спомен, който е показателен и символичен на много нива, затова го споделям.

Преди няколко години аз бях издател на едно лайф стайл списание в сащ, с акцент върху културата, литературата, образованието, семейството, децата, качественото родителство, активния живот, пътешествията и т.н. Опитах се изданието ми да не звучи като клише и да не е плиткоумно.

Та разбирам аз в един момент, че един женски затвор се е абонирал за него. Също така разбирам, че явно се прави разбор по темите в списанието в затвора, защото затворнички започнаха да пишат до редакцията.

Сега, какво ви кажа за тях – всички бяха майки, отделени от децата си и всички бяха се родили и израстнали в гетото. Пишеха ужасно неграмотно, неясно и общо взето беше трудно да се разбере мисълта им, освен, че искат да не са там където са.

Нямаше как да отговаряме на писмата, но аз отговорих само на едно. Една жена ни писа, че иска да промени живота си, но не знае как и че много иска да я посъветваме каква мотивационна книга да прочете. Замислих се какво да й предложа, което да е хем достъпно за нея, хем да има нужната символика, хем да е красиво написана и се сетих за „Джонатан Ливингстон Чайката” от Ричард Бах.

Написах на жената едно окуражително мотивационно писмо и й пожелах успех и сили в себеусъвършенстването. След няколко месеца получих отново писмо от въпросната жена, в което тя ми съобщава, че е прочела книгата и че се чувства готова да се справя с живота като ме уведомява, че очаква да й дам шанс като я взема на работа в редакцията.

*От фейсбук

Още от Коментари

Хората не са равни. Някои заслужават уважение, а други – не

Добре е от време на време да си напомняме, че хората не са равни. Демократичните избори, плоският данък и най-вече социалните мрежи създават нелепата илюзия за равенство,

Няма да ми развалят Левскито, Даскале

Да си припомним как виждахме Левски: Вчера бях в Пловдив и чух как дъщерята на Даскала каза на жената на Даскала: - Да си направим едно Левски? - и двете се разсмяха сърдечно.

Бареков с този английски каква работа би си намерил, освен на мълчалив масажист в някой салон за красота с бонус услуги...

Бареков иска да става учител и да сменя "професията си на олигофрен," както той самият нарича политиците. Проблемът, обаче е, че олигофренията не е до професията... Веднъж олигофрен, винаги такъв...

Колко сме далеч от Апостола само?!

Не разбирам защо повече хора отбелязват смъртта и гибелта на Левски, отколкото рождението и живота му. Комплекс за вина, че не знаем гроба му, че сме го предали и тогава и днес,

Инглийш тийчър бетър, мистър Бюрекофф

Инглийш тийчър бетър, мистър Бюрекофф… самтайм гуд тиийчър… сам тайм вин, сам тайм люн… сам тайм екс политишън хейт олигофренишън… сам тайм мадафака. *От

Руснаците са уникални!

Руснаците са уникални! Да имат империя и сами да си я разрушат! Да имат втора и сами да си я разтурят! Загубени хора. Определено. *От

Левски е син Божий. Няма повече да се прероди в България

... щом и ти, Българино, вярваш, че е имало сила, която би могла да залови и обеси монахът-воин, няма да влизам в спор. Левски е казал “няма Европа, няма Русия. Сам ще освободя отечеството!

Нинова: На коя планета живее Борисов? Няма да се върнем в парламента

Страх ги е от машините, защото разчитат на фалшифициране на протокили на комисиите. Да има машинално гласуване. Това заяви Корнелия Нинова на извънредна пресконференция.

МОН: Даскал Николай, иде!

МОН: Даскал Николай, иде!!! *От

Този уебсайт или инструменти на трети страни може да използват "бисквитки", които са необходими за функциалността им и са необходими за постигане на целите, илюстрирани в политиката за бисквитките. С натискането на бутона "Приемам" вие се съгласявате с използването им.